13 dolog a házban, amit az emberek mindig észrevesznek, amikor vendégségbe mennek

Gyakran előfordul, hogy vendégek érkeznek hozzánk, és csak néhány óra áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a lehető legjobb állapotba hozzuk az otthonunkat. Ilyenkor általában már nincs időnk teljesen kitakarítani a házat, csak maximum összepakolni kicsit a szanaszét hagyott apróságokat. Nagy segítségünkre van azonban, ha tudjuk, hogy melyek azok a dolgok, amik vendégségbe érkezve leggyakrabban felkelti az emberek figyelmét.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál sokszor találkoztunk már hasonló helyzettel, ezért összeállítottunk egy listát, melyen összeszedtük azokat a dolgokat, melyeket a leginkább rendben kell tartani, ha vendégek érkeznek hozzánk, mivel ezek azok a dolgok, amik a legjobban képesek felkelteni más emberek figyelmét. A cikk végén még egy rögtönzött útmutatót is találtok, amivel 15 perc alatt bármikor tip-top formába hozhatjátok az otthonotokat.

 1. 1 Bejárati ajtó

  d31ebc52608aca5e0ff44569b4

  A legtöbb ember ritkán fordít figyelmet a bejárati ajtóra takarítás közben, pedig ez az első dolog, amit meglátnak az emberek, amikor vendégségbe érkeznek. Néha észre sem vesszük, hogy mennyire koszos, vagy mennyire tele van mondjuk a gyerekek ujjlenyomataival.

  Az első benyomás azonban mint mindig, a vendégek fogadásakor is elengedhetetlen, így mindig ügyeljünk rá, hogy tiszta és rendezett legyen.

 2. 2 Cipőtartó szekrény

  19692558fd87dcff49fcacfff0

  Az ajtón belépve az esetek 99%-ában a cipős szekrény az, amit először meglátnak az emberek a házban. Ha ez katasztrofális állapotban van, az máris rányomja a bélyeget a házunkra. Hasonló a helyzet a kulcsokkal és a szanaszét dobált kabátokkal/sálakkal, ezért mindig ügyeljünk rá, hogy csak azokat a dolgokat tartsuk az előszobában, amit mindennap használunk. A többit pakoljuk el olyan helyre, ahol nem lehet látni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Szag a házban

  d4f46151e3b094f46f1b90f4af

  Nagyon fontos, és árulkodó tényező, már csak azért is, mert a házban tartózkodó személyek annyira megszokják, hogy nem veszik észre például a tegnap este sütött büdös hal szagát, stb. Nem véletlen, hogy a családtagok gyakran úgy jönnek haza, hogy "mi ez a büdös?", miközben az otthon lévők nem is éreznek semmit. Az otthonunk illata nagyon fontos a vendégek fogadásakor.

 4. 4 Csaptelep és mosdó

  68a162542cad697cbcf14c8d1b

  Amint a vendégek beléptek a házba, leellenőrizték a cipős szekrényt, és jó nagyot szippantottak a levegőbe, az első utuk általában a fürdőszobába vezet. Itt várhat rájuk a következő trauma, hiszen sokszor a házban élők észre sem veszik például a vízköves csapot, vagy a reggeli fogmosás közben mosdó szélére ragadt fogkrémet.

  Egy vendég azonban igen, és ez roppan gusztustalan tud lenni, ezért mindig figyeljünk oda, hogy rendben legyen a mosdó, és annak környéke.

 5. 5 Szappan

  a5806a557fadaebea4f497fbf0

  A szappan állapota szintén nagyon árulkodó. Egy szétaszalódott csonka kis szappandarab még a legmodernebb, legszebb fürdőszoba hangulatát is képes porig rombolni. Hasonló a helyzet a folyékony szappanadagolóval, ami néha kritikán aluli állapotban tud lenni, ezért figyeljünk oda, hogy rendszeresen tisztítsuk, vagy cseréljük azt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Törölköző

  8caa7e5140962fa3a59d223f0b

  Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor vendégségbe érkezve számtalan törülközőt látunk egymás hegyén-hátán, és egyszerűen nem tudjuk eldönteni, hogy melyikbe törölhetjük a kezünket, és melyikbe nem. Mindig egyértelműen jelezzük a vendégek felé, hogy melyik a kéztörlő törülköző, és ezt jól különítsük el a többitől - ezzel sok kellemetlen és igazság szerint gusztustalan helyzetet elkerülhetünk.

 7. 7 Fésűk és hajkefék

  7ea94c5d19a887c5562a683878

  A fésűk minden otthonnak egy nagyon érzékeny pontját képezik, mivel legtöbbször nincs állandó helyük, ezért csak szanaszét hevernek valahol a fürdőszobában, rosszabb esetben a házban. Ezzel még semmi baj sem lenne, egy leharcolt állapotú, hajcsomókkal teli fésű azonban roppant gusztustalan hatást nyújt, ezért mindig figyeljünk oda, hogy pakoljuk el a fésűket, amikor vendégek jönnek hozzánk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
31 hozzászólás, 16 pont

Szólj hozzá!

31 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 1 éve
  Az én otthonom! Akinek nem tetszik vagy nem jön vagy nem néz körül!az otthonom van értem és nem fordítva! Nem patikában lakom és kedvem sincs takarítani mindig.
  • 1 éve
   Igazad van, de ezek azért alapvető elvárások. Az, hogy 2-3 hetente letörlöd az ajtót, vagy nyári időszakban nem lóg a télikabát a fogason nem jelenti azt, hogy éjjel-nappal takarítani kell. :)
  • 1 éve
   Pontosan! A ház van értünk. Nem vagyok rendetlen,de azért ne éljünk már múzeumban!!!
  • 1 éve
   Szerintem a cikk írójának az is megfelel, ha te disznóólban élsz. Csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy mit vesznek először észre a vendégek. Természetesen ez csak akkor releváns, ha jó benyomást akarsz tenni a vendégeidre. Ha leszarod a véleményüket, akár a nappalid közepére is szarhatsz.
 • 1 éve
  Egy dolog, hogyha valaki olyan jön, aki nagyon ritkán vagy először jön. De vannak olyan ismerőseink, nagyon gyakran vannak itt, hetente többször, és ilyenkor nem lehet teljesen kitakarítani és az egész lakást sterilizálni.
 • 1 éve
  Én is élek inkább egy kicsit rendetlenebb lakásban és  a gyerekeimmel töltök több időt. Már szinte furcsa ha nincs szana-szét valami játék 😁
  • 1 éve
   A szanaszét játék és a kócos hajkefe között óriási a külömbség. Az első az igényesség, a másik az igényteleség bizonyítéka.
   • Mi az a külöMbség ? Ilyen szót nem hallottam, a szótárban se látom . Nem a külöNbségre gondoltál baromarcú ?
 • 1 éve
  Én egyszerűen oldom meg, nem engedek senkit a lakásomba! Pont az ilyen idióta hozzászólók miatt, mint a lentebbi!
  • 1 éve
   Én is egyszerűen oldom meg. Ezeket a szabályokat betartom magamért, mert engem is zavar a saját lakásomban. Ha jön vendég, ha nem. Automatikusan, észre sem veszem, úgy csinálom.
 • 1 éve
  Igaz, egy maradt ki, a WC! Ha vendégeket várok, én is ezeket szoktam okvetlen rendbe tenni. Előszoba,Nappali, fürdő, WC. A többit nem látják, nem égető..
  • 1 éve
   a rendet fenn tartani kell és nem mindig előröl kezdeni na akkor nincs gond jöhet bárki bár mikor
 • 1 éve
  Én nem a vendégekért szeretem rendbe tartani a lakást, hanem családomért és önmagamért. Mi akkor érezzük jól magunkat, ha rend és tisztaság vesz körül. Így bármikor jöhet a vendég, kellemes otthonra talál.
 • 1 éve
  Az én anyám úgy tanitott bennünket, a rendet tartani kell, nem csinálni. Ha mindig mindent a helyére teszel, soha nem lesz rendetlenség.  70 éves vagyok, de bármikor be lehet jönni hozzám, úgy, hogy nem fordulsz vissza.
 • Ha vendégségbe megyek, az első dolgom, hogy végighúzom az ujjam fehér kesztyűben a bútorokon, az ajtók tetején, kinyitogatom a szekrények ajtaját, benézek alájuk, addig kutatok, amíg nem találok valami felháborító hanyagságot! Akkor 3 órás előadást tartok a tisztaság és rend sükségességéről, lefotózom és kiposztolom fészbúkra az anomáliákat! És soha többet nem vagyok hajlandó újra odamenni!
  • De ugye nem mondod komolyan, hogy az ablakkilincsek ragyogását nem ellenőrzöd le? Nyugtass meg, hogy az csak kimaradt a felsorolásból... 
  • Ez már ironizálás és vicces is lehet, de a cikk érdemi részét nem takarja el. Ha valaki nem szeret takarítani, éljen úgy , ahogy szeret- koszban, büdösben. Ha a vendégeit sem tiszteli, fogadja úgy. Ha tiszteli és várja szeretettel őket, akkor legalább ilyenkor szeretetből kitakarít . Én azért nem igazán szeretek menni ilyen igénytelen emberekhez. Egyfajta belső elvárás is létezik mind a vendéglátó, mind a vendég részéről .( Nem keverendő össze a patikamacákkal , akik mindig suvickolnak...)
   • Valaki szeret takarítani? No, az jöhet hozzám, szívesen átengedem a feladatot. :)(Egyébként van, aki szereti a tisztaságot, csak mondjuk beteg, takira meg nincs pénze. Meg lehet vetni érte)
 • A nevem Melania macron vagyok 35 éves. éves 31 éves koromban mentem férjhez, csak egy gyermekem van, és boldogan éltem. Egy év házasságom után a férjem viselkedése annyira furcsává vált, és nem igazán értem, hogy mi történt, ő pakolt ki a házból egy másik nőnek, annyira szeretem, hogy soha nem álmodom elveszíteni, megpróbálom a legjobb annak biztosítására, hogy a férjem visszajöjjön hozzám, de mind hiába, sírok és sírok segítséget keresve, megbeszéltem a családjával, de nem kaptam választ. Tehát a legjobb barátom, cynthia, és megígéri, hogy segít nekem . Mesélt nekem egy Drosagiede nevű férfiról, azt mondta nekem, hogy nagyon nagyszerű ember és igazi férfi, akiben megbízni lehet, és nincs semmi olyan szerelmi kérdés, amelyet nem tudna megoldani, és elmondta, hogyan segített számtalan embernek kapcsolatuk helyreállítása. Nagyon meg voltam győződve róla, hogy gyorsan megkerestem a [email protected] e-mail címét, vagy a WhatsApp és viber telefonszámát a +33753154980 telefonszámon. Minden problémámat elmagyarázom neki, ő azt mondta nekem, hogy ne aggódjak, hogy minden problémám azonnal megoldódik. Megmondta, mit kell tennem, hogy visszavegyem a férjemet, és én meg is tettem. Azt mondta, hogy három nap múlva a férjem visszatér hozzám és koldulni kezd, és ez valóban úgy történik, ahogy mondta, nagyon meglepődtem, ez nagyon csodálatos. Istennek legyen a dicsőség, most nagyon szoros a kapcsolatunk, és mindketten újra boldogan élünk. Ha hasonló problémája van, vegye fel a kapcsolatot vele, és keresse meg a problémát egyszer és mindenkorra. élek a bizonyságról
 • Próbáld meg rendben tartatni egy álló nyitót könyvespolcot egy totyogóval egy lakásban.....
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!