HIRDETÉS BEZÁRÁS

13 dolog a házban, amit az emberek mindig észrevesznek, amikor vendégségbe mennek

Gyakran előfordul, hogy vendégek érkeznek hozzánk, és csak néhány óra áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a lehető legjobb állapotba hozzuk az otthonunkat. Ilyenkor általában már nincs időnk teljesen kitakarítani a házat, csak maximum összepakolni kicsit a szanaszét hagyott apróságokat. Nagy segítségünkre van azonban, ha tudjuk, hogy melyek azok a dolgok, amik vendégségbe érkezve leggyakrabban felkelti az emberek figyelmét.
🔥 31 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál sokszor találkoztunk már hasonló helyzettel, ezért összeállítottunk egy listát, melyen összeszedtük azokat a dolgokat, melyeket a leginkább rendben kell tartani, ha vendégek érkeznek hozzánk, mivel ezek azok a dolgok, amik a legjobban képesek felkelteni más emberek figyelmét. A cikk végén még egy rögtönzött útmutatót is találtok, amivel 15 perc alatt bármikor tip-top formába hozhatjátok az otthonotokat.

  1. 1 Bejárati ajtó

   d31ebc52608aca5e0ff44569b4

   A legtöbb ember ritkán fordít figyelmet a bejárati ajtóra takarítás közben, pedig ez az első dolog, amit meglátnak az emberek, amikor vendégségbe érkeznek. Néha észre sem vesszük, hogy mennyire koszos, vagy mennyire tele van mondjuk a gyerekek ujjlenyomataival.

   Az első benyomás azonban mint mindig, a vendégek fogadásakor is elengedhetetlen, így mindig ügyeljünk rá, hogy tiszta és rendezett legyen.

  2. 2 Cipőtartó szekrény

   19692558fd87dcff49fcacfff0

   Az ajtón belépve az esetek 99%-ában a cipős szekrény az, amit először meglátnak az emberek a házban. Ha ez katasztrofális állapotban van, az máris rányomja a bélyeget a házunkra. Hasonló a helyzet a kulcsokkal és a szanaszét dobált kabátokkal/sálakkal, ezért mindig ügyeljünk rá, hogy csak azokat a dolgokat tartsuk az előszobában, amit mindennap használunk. A többit pakoljuk el olyan helyre, ahol nem lehet látni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Szag a házban

   d4f46151e3b094f46f1b90f4af

   Nagyon fontos, és árulkodó tényező, már csak azért is, mert a házban tartózkodó személyek annyira megszokják, hogy nem veszik észre például a tegnap este sütött büdös hal szagát, stb. Nem véletlen, hogy a családtagok gyakran úgy jönnek haza, hogy "mi ez a büdös?", miközben az otthon lévők nem is éreznek semmit. Az otthonunk illata nagyon fontos a vendégek fogadásakor.

  4. 4 Csaptelep és mosdó

   68a162542cad697cbcf14c8d1b

   Amint a vendégek beléptek a házba, leellenőrizték a cipős szekrényt, és jó nagyot szippantottak a levegőbe, az első utuk általában a fürdőszobába vezet. Itt várhat rájuk a következő trauma, hiszen sokszor a házban élők észre sem veszik például a vízköves csapot, vagy a reggeli fogmosás közben mosdó szélére ragadt fogkrémet.

   Egy vendég azonban igen, és ez roppan gusztustalan tud lenni, ezért mindig figyeljünk oda, hogy rendben legyen a mosdó, és annak környéke.

  5. 5 Szappan

   a5806a557fadaebea4f497fbf0

   A szappan állapota szintén nagyon árulkodó. Egy szétaszalódott csonka kis szappandarab még a legmodernebb, legszebb fürdőszoba hangulatát is képes porig rombolni. Hasonló a helyzet a folyékony szappanadagolóval, ami néha kritikán aluli állapotban tud lenni, ezért figyeljünk oda, hogy rendszeresen tisztítsuk, vagy cseréljük azt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Törölköző

   8caa7e5140962fa3a59d223f0b

   Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor vendégségbe érkezve számtalan törülközőt látunk egymás hegyén-hátán, és egyszerűen nem tudjuk eldönteni, hogy melyikbe törölhetjük a kezünket, és melyikbe nem. Mindig egyértelműen jelezzük a vendégek felé, hogy melyik a kéztörlő törülköző, és ezt jól különítsük el a többitől - ezzel sok kellemetlen és igazság szerint gusztustalan helyzetet elkerülhetünk.

  7. 7 Fésűk és hajkefék

   7ea94c5d19a887c5562a683878

   A fésűk minden otthonnak egy nagyon érzékeny pontját képezik, mivel legtöbbször nincs állandó helyük, ezért csak szanaszét hevernek valahol a fürdőszobában, rosszabb esetben a házban. Ezzel még semmi baj sem lenne, egy leharcolt állapotú, hajcsomókkal teli fésű azonban roppant gusztustalan hatást nyújt, ezért mindig figyeljünk oda, hogy pakoljuk el a fésűket, amikor vendégek jönnek hozzánk.

  8. 8 Konyhaasztal

   ef56555dc1940a856ace10374e

   Általában itt gyűlnek össze a vendégek, hogy beszélgessenek, ezért értelemszerűen prioritást élvez az állapota. A konyhaasztal mindig középpontban van, tehát távolítsuk el róla a felesleges dolgokat, ügyeljünk arra, hogy új, de legalábbis tiszta terítő legyen rajta, és a vendégek a kényelmes, kipárnázott székekért is hálásak lesznek nekünk, még ha nem is feltétlenül teszik ezt szóvá.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Csészék és poharak

   5cfb7a56d5946acd6d81786588

   Függetlenül attól, hogy milyen italt kínálunk a vendégeinknek, mindig fontos ellenőrizni azok állapotát, tálalás előtt. Előfordul ugyanis, hogy a mosogatógép nem tisztít le minden szennyeződést, vagy például foltos marad a pohár. Ez rossz benyomást kelt a vendégekben, senki sem szeretne inni ilyen pohárból, és néha inkább mégis megteszik, mert szóvá téve még kellemetlenebb helyzeteket tud szülni. A vízfoltok egyébként egy papírtörlő segítségével is könnyedén eltávolíthatók.

  10. 10 Tükrök

   8e1abb53a2a579e6106f81c25f

   Egy másik dolog, amiről nem szabad elfeledkezni a vendégek fogadása előtt, ez pedig a tükrök állapota. A tükrök tisztítása nem igényel komolyabb munkát, csak egy nedves, szöszmentes mikroszálas kendőre van szükségünk, és máris könnyedén eltávolíthatjuk a rajtuk lévő foltokat, ujjlenyomatokat és egyéb koszokat.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 Kanapé

   f0e8a75881be9557c9115cf36b

   Ha gyerekek vagy háziállatok vannak a házban, akkor bizony előfordul, hogy a kanapé nem éppen a legtisztább hely a házban. Hamar úrrá lehetünk azonban a problémán, ha egy porszívó segítségével gyorsan átporszívózzuk őket a vendégek érkezése előtt - ezzel eltávolíthatjuk a leginkább kényes dolgokat, például a hajszálakat, szőrszálakat, morzsákat a kanapéról.

  12. 12 Könyvespolc

   10d5a95269bf8dec51de9a0667

   A könyvespolcok és szekrények, különösen a nyitottak, sok figyelmet igényelnek. Mi persze legtöbbször annyira megszokjuk az egymás hegyén-hátán bedobált könyveket, hogy fel sem tűnik azok rendezetlensége, a vendégek számára azonban igen. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, akkor feltétlenül tegyünk egy kis rendet a könyvek között, mielőtt megérkeznek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  13. 13 Egyéb apróságok

   d13b07589fb903bea414289e89

   A vendégek fogadása előtt ne feledkezzünk meg róla, hogy a szanaszét hagyott apró részletek is sokat tudnak rontani az otthonunk összhatásán. Ilyenek például a hajgumik, számlák, gyógyszerek, hajcsatok, és egyéb személyes tárgyak, amik a mi személyes kényelmünket szolgálják a mindennapokban, a vendégeknek azonban csak annyi fog feltűnni belőlük, hogy nem szoktunk elpakolni magunk után.


   Bónusz: 5 háztartási trükk, amivel 15 perc alatt rendet tehetünk az otthonunkban a vendégek érkezése előtt.

   1. Ha a vendégek már az utca végén járnak, akkor értelemszerűen nem lesz időnk elmosogatni a konyhai csap körül összegyűlt edényeket. A leggyorsabb ilyenkor, ha egyszerűen bedobáljuk őket a mosogatógépbe vagy a sütőbe, ahol garantáltan nem lesznek szem előtt a vendégeknek.

   2. Felejtsük el a hálószoba rendbetételét és az ágyazást, egyszerűen csukjuk be az ajtót. Ez több okból is praktikus lehet, mivel így ide bevihetjük gyorsan azokat a dolgokat is, amiket nem szeretnénk, hogy a vendégek meglássanak, például az éppen száradó ruhákat.

   3. A házban szétszórt különböző tárgyakat dobáljuk bele egy szennyes kosárba, és ezek is mehetnek be a hálóba. Majd elpakoljuk őket, ha a vendégek elmentek.

   4. Nem árt, ha mindig van kéznél otthon néhány melaminos koszradír. Az ilyen varázsszivacsok segítségével minden kosz pillanatok alatt eltávolítható például a konyhában és a fürdőszobában egyaránt.

   5. A konyhában esetlegesen uralkodó kellemetlen szagok eltüntetéséhez vegyünk elő egy serpenyőt, és keverjünk össze benne 3 evőkanál ecetet egy pohár vízzel. Forraljuk néhány percig a tűzhelyen. Az ecet segít semlegesíteni a levegőben lévő kellemetlen szagokat, ezután pedig ha kicsit kihűlt, az egészet a mosogató lefolyójába önthetjük, ami szintén gyakori forrása a kellemetlen szagoknak - tehát így két legyet üthetünk egycsapásra.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

31 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Az én otthonom! Akinek nem tetszik vagy nem jön vagy nem néz körül!az otthonom van értem és nem fordítva! Nem patikában lakom és kedvem sincs takarítani mindig.
  • Igazad van, de ezek azért alapvető elvárások. Az, hogy 2-3 hetente letörlöd az ajtót, vagy nyári időszakban nem lóg a télikabát a fogason nem jelenti azt, hogy éjjel-nappal takarítani kell. :)
  • Pontosan! A ház van értünk. Nem vagyok rendetlen,de azért ne éljünk már múzeumban!!!
  • Szerintem a cikk írójának az is megfelel, ha te disznóólban élsz. Csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy mit vesznek először észre a vendégek. Természetesen ez csak akkor releváns, ha jó benyomást akarsz tenni a vendégeidre. Ha leszarod a véleményüket, akár a nappalid közepére is szarhatsz.
  • 9,109
   Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
   Gondolom nemigen szexeltek, kedveskéim! Én is azóta vagyok ilyen tisztaságmániás, amióta a drága jó Károlyomnak már nem áll a zászló!
 • Egy dolog, hogyha valaki olyan jön, aki nagyon ritkán vagy először jön. De vannak olyan ismerőseink, nagyon gyakran vannak itt, hetente többször, és ilyenkor nem lehet teljesen kitakarítani és az egész lakást sterilizálni.
 • Én is élek inkább egy kicsit rendetlenebb lakásban és  a gyerekeimmel töltök több időt. Már szinte furcsa ha nincs szana-szét valami játék 😁
  • A szanaszét játék és a kócos hajkefe között óriási a külömbség. Az első az igényesség, a másik az igényteleség bizonyítéka.
   • Mi az a külöMbség ? Ilyen szót nem hallottam, a szótárban se látom . Nem a külöNbségre gondoltál baromarcú ?
 • Én egyszerűen oldom meg, nem engedek senkit a lakásomba! Pont az ilyen idióta hozzászólók miatt, mint a lentebbi!
  • Én is egyszerűen oldom meg. Ezeket a szabályokat betartom magamért, mert engem is zavar a saját lakásomban. Ha jön vendég, ha nem. Automatikusan, észre sem veszem, úgy csinálom.
 • Igaz, egy maradt ki, a WC! Ha vendégeket várok, én is ezeket szoktam okvetlen rendbe tenni. Előszoba,Nappali, fürdő, WC. A többit nem látják, nem égető..
  • a rendet fenn tartani kell és nem mindig előröl kezdeni na akkor nincs gond jöhet bárki bár mikor
 • Én nem a vendégekért szeretem rendbe tartani a lakást, hanem családomért és önmagamért. Mi akkor érezzük jól magunkat, ha rend és tisztaság vesz körül. Így bármikor jöhet a vendég, kellemes otthonra talál.
 • Az én anyám úgy tanitott bennünket, a rendet tartani kell, nem csinálni. Ha mindig mindent a helyére teszel, soha nem lesz rendetlenség.  70 éves vagyok, de bármikor be lehet jönni hozzám, úgy, hogy nem fordulsz vissza.
 • 9,109
  Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  Ha vendégségbe megyek, az első dolgom, hogy végighúzom az ujjam fehér kesztyűben a bútorokon, az ajtók tetején, kinyitogatom a szekrények ajtaját, benézek alájuk, addig kutatok, amíg nem találok valami felháborító hanyagságot! Akkor 3 órás előadást tartok a tisztaság és rend sükségességéről, lefotózom és kiposztolom fészbúkra az anomáliákat! És soha többet nem vagyok hajlandó újra odamenni!
  • De ugye nem mondod komolyan, hogy az ablakkilincsek ragyogását nem ellenőrzöd le? Nyugtass meg, hogy az csak kimaradt a felsorolásból... 
   • 9,109
    Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
    Persze, azt is, de ha mindent felsorolnék, kitiltanának innen :))
  • Ez már ironizálás és vicces is lehet, de a cikk érdemi részét nem takarja el. Ha valaki nem szeret takarítani, éljen úgy , ahogy szeret- koszban, büdösben. Ha a vendégeit sem tiszteli, fogadja úgy. Ha tiszteli és várja szeretettel őket, akkor legalább ilyenkor szeretetből kitakarít . Én azért nem igazán szeretek menni ilyen igénytelen emberekhez. Egyfajta belső elvárás is létezik mind a vendéglátó, mind a vendég részéről .( Nem keverendő össze a patikamacákkal , akik mindig suvickolnak...)
   • 9,109
    Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
    Valaki szeret takarítani? No, az jöhet hozzám, szívesen átengedem a feladatot. :)(Egyébként van, aki szereti a tisztaságot, csak mondjuk beteg, takira meg nincs pénze. Meg lehet vetni érte)
 • A nevem Melania macron vagyok 35 éves. éves 31 éves koromban mentem férjhez, csak egy gyermekem van, és boldogan éltem. Egy év házasságom után a férjem viselkedése annyira furcsává vált, és nem igazán értem, hogy mi történt, ő pakolt ki a házból egy másik nőnek, annyira szeretem, hogy soha nem álmodom elveszíteni, megpróbálom a legjobb annak biztosítására, hogy a férjem visszajöjjön hozzám, de mind hiába, sírok és sírok segítséget keresve, megbeszéltem a családjával, de nem kaptam választ. Tehát a legjobb barátom, cynthia, és megígéri, hogy segít nekem . Mesélt nekem egy Drosagiede nevű férfiról, azt mondta nekem, hogy nagyon nagyszerű ember és igazi férfi, akiben megbízni lehet, és nincs semmi olyan szerelmi kérdés, amelyet nem tudna megoldani, és elmondta, hogyan segített számtalan embernek kapcsolatuk helyreállítása. Nagyon meg voltam győződve róla, hogy gyorsan megkerestem a [email protected] e-mail címét, vagy a WhatsApp és viber telefonszámát a +33753154980 telefonszámon. Minden problémámat elmagyarázom neki, ő azt mondta nekem, hogy ne aggódjak, hogy minden problémám azonnal megoldódik. Megmondta, mit kell tennem, hogy visszavegyem a férjemet, és én meg is tettem. Azt mondta, hogy három nap múlva a férjem visszatér hozzám és koldulni kezd, és ez valóban úgy történik, ahogy mondta, nagyon meglepődtem, ez nagyon csodálatos. Istennek legyen a dicsőség, most nagyon szoros a kapcsolatunk, és mindketten újra boldogan élünk. Ha hasonló problémája van, vegye fel a kapcsolatot vele, és keresse meg a problémát egyszer és mindenkorra. élek a bizonyságról
 • Próbáld meg rendben tartatni egy álló nyitót könyvespolcot egy totyogóval egy lakásban.....

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.