HIRDETÉS
Életmód

12 apró részlet a testünkön, ami nagyon sokat elárul rólunk és a személyiségünkről

  A tudósok szerint alig 100 milliszekundig tart, míg „első benyomást” képzünk valakiről. Ennyi idő elég hozzá, hogy felmérjük valakinek a társadalmi helyzetét, intelligenciáját vagy érzelmi állapotát. Tudtad, hogy az arccsontod formája nagyban befolyásolja, hogy mennyire vagy barátságos? A megjelenésünk szavak nélkül is rengeteg mindent elárul a személyes tulajdonságainkról, épp ezért érdemes tudni, hogy melyik fizikai részlet miről is árulkodik pontosan.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most a tudósok tanulmányait és kutatásait alapul véve gyűjtöttök össze azokat az apró részleteket a testünkön, melyek jóval árulkodóbbak annál, mint ahogy azt józan paraszti ésszel gondolnánk.

  1. 12 A széles arccsontok árulkodnak egy férfi karakteréről.

   3a30455e45b11e3a005e3339b4

   Mint azt a bevezetőben említettük, a férfiak arccsontja sok mindent elárul, a széles csontok például agresszív jellemre utalhatnak. A tudósok kutatásai kimutatták, hogy az ilyen "agresszív" megjelenésű férfiak hajlamosak feláldozni a saját érdekeiket a barátaik és rokonaik öröme kedvéért.

   Amerikai pszichológusok pedig egy kísérletsorozatot hajtottak végre, amiből kiderült, hogy az ilyen komor arcú, erős fejszerkezetű férfiak soha sem hagyják cserben a szeretteiket.

  2. 11 A köldök árulkodik a sportban elért sikerekről.

   e529875d0ebb68125bdd594f5d

   A sportban a siker nagyban függ a köldök magasságától. Minél magasabban van a köldök, annál gyorsabban tud futni az ember. Az alacsony köldökű embereknek sem kell csüggedniük, az ilyen felépítés ugyanis kiváló úszóképességeket tesz lehetővé. Az egész jelenség mögött az ember súlypontja áll: a futóbajnokok súlypontja jóval magasabban van a hétköznapi emberekénél.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Az elpirulás képessége hasznos is lehet.

   Elpirulas

   Azok az emberek, akik bármitől képesek elpirulni, gyakran szenvednek emiatt. Ez nagy kár, mivel az elpirulás minden esetben pozitív érzelmeket okoz más emberekben, mivel egy utánozhatatlan képességről beszélünk, ami mindig őszinte érzelmeket tükröz mások felé.

   Illik megjegyezni továbbá, hogy a vörös orcák növelik a vonzerőt az ellenkező nem szemében - nem véletlen, hogy a nők a különféle kozmetikumokkal is legtöbbször ezt a kipirosodott orca hatást igyekeznek elérni.

  4. 9 Az édességfüggőség árulkodik egy ember belső világáról.


   Az édes ételek szeretete nem olyan rossz, mint amilyennek első hangzásra hangzik. Természetesen a fogaink és a súlyunk lehet, hogy nem lesz éppen hálás miatta, de például a tudósok úgy vélik, hogy az édesszáj a aranyos, barátságos és őszinte emberek egyik ismérve.

   Ha jó benyomást szeretnél tenni az első randin, fektess különösen nagy hangsúlyt az édességekre. A pszichológusok szerint az édességek iránti szeretet +100 pontot ad hozzá a vonzerőhöz.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8 A cipő árulkodik a tulajdonos lelkiállapotáról.

   Cipo es lelkiallapot

   Kansasi tudósok állítják, hogy a cipőnk többet mond rólunk, mint egy részletes önéletrajz. A tudósok felmérést végeztek a hallgatók körében, amiből világosan kiderült, hogy az emberek tulajdonképpen majdnem minden esetben ugyanazt gondolják a különféle cipők tulajdonosairól. Például:

   • A szorongással küzdő személyek inkább a szűk cipőket kedvelik. Az ilyen emberek cipője általában új vagy egyszerűen tökéletes, még akkor is, ha egyébként odakint rossz idő van. Aggódnak a megjelenésük miatt és azért, hogy mit gondolnak róluk mások, ezért mindig nagyon odafigyelnek a cipőjükre.
   • A praktikus és kényelmes cipőt hordó emberek nyugalmat sugároznak. Nem érdekli őket, ha kicsit kopott vagy koszos cipőben járnak, mivel az ilyen emberek számára a kényelem az első.
  6. 7 A hosszú lábak és a magas termet véd a cukorbetegségtől.


   A hosszú lábakat a legtöbben a modellvilághoz társítják, de vajon mit gondolnak erről az orvosok? A statisztikák szerint a hosszú lábú emberek ritkábban kapnak 2-es típusú cukorbetegséget. Sajnos azonban nagyjából ennyi az, amit a hosszú lábak és a magas termet előnyeként fel lehet hozni: az átlagosnál magasabb embereknél ugyanis nagyobb valószínűséggel alakulnak ki vérrögök a végtagokban az eltérő súlypont miatt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.