10 egyszerű szabály, amit a gazdag emberek követnek a mindennapokban

Napjaink felgyorsult világában az emberek ma már egyre kevésbé figyelnek oda magukra, ehelyett inkább robotok módjára követik a mások által megszabott trendeket és normákat. A gazdag emberek ezzel szemben egy bizonyos – saját maguk által felépített - rendszer szerint élik az életüket, mely nem is feltétlenül a pénzhez, sokkal inkább a szokásokhoz köthető. Íme néhány ezek közül...


 1. 1 Folyamatos tanulás


  Minden nap újabbnál újabb termékek, innovációk és technológiák jelennek meg. Ha a sikeres akarsz lenni, akkor elengedhetetlen, hogy folyamatosan bővítsd a tudásodat.

 2. 2 Barátok megválogatása


  Ha sikeres szeretnél lenni, újra kell értékelned a kialakított barátságokat. Sok mindenben befolyásolnak minket a barátaink, ezért kérdezd meg magadtól, segítenek-e neked abban, hogy a legjobb formádat nyújtsd, vagy csak inkább hátráltatnak.

 3. 3 Kevesebb duma, több hallgatás


  Az emberek igényeinek figyelembevétele döntő szempont az üzleti életben is. Steve Jobs egyszer azt vallotta, hogy semmi értelme azért alkalmazni okos embereket, hogy megmondjuk nekik, mit csináljanak, azért vesszük fel őket őket, hogy ők mondják meg nekünk, mit csináljunk!

 4. 4 Tudj szünetet tartani!


  A sikeres emberek tudják, hogy mikor kell szünetet tartani. Ha nem akarsz folyton kimerült lenni, vagy kiégni, akkor hagyd a munkát a munkahelyeden.

 5. 5 Az időd a legnagyobb érték!


  Próbáld meg lecsökkenteni a képernyő előtt töltött időt, és használd fel valami olyan hasznos dologra, amiért a jövőben hálás leszel magadnak, függetlenül attól, hogy ez éppen szakmai fejlődést, egészséget, vagy kapcsolatépítést jelent.

 6. 6 Az irodán túl is van élet!


  Szervezd át a megbeszéléseid egy részét az irodán kívülre. Ez remek lehetőséget biztosít, hogy szélesítsd a látókörödet. Nem lehet mindent megtanulni az asztalnál ülve, sokat fejlődhetsz tanulhatsz, ha néha elhagyod.

 7. 7 Olvass rendszeresen!


  A gazdag emberek napi szokásai közé tartozik az olvasás. A vagyonosabb emberek 88% -a naponta legalább fél órát olvas.

 8. 8 Figyelj oda magadra!


  Fontos, hogy kellő figyelmet szentelj a tested és az elméd egészségének megőrzésére. A lényeg, hogy jól érezd magad, töltődj fel energiával és tudj lazítani. A rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel, és a megfelelő étkezési szokások betartása nagyon fontos!

 9. 9 Passzív jövedelem


  A sikeres emberek nem költenek feleslegesen pénzt drága ruhákra, ékszerekre, vagy autókra, mint, ahogy sokan hiszik. Nem pazarolják el feleslegesen a pénzüket, sokkal inkább újabb és újabb dolgokba fektetnek be a megtakarított pénzből.

 10. 10 Vezess határidőnaplót!


  Mindig írd össze a napi tennivalóidat, a rövid és hosszú távú céljaidat. Írj le minden fontos dolgot, amit szem előtt kell tartanod!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.