HIRDETÉS

10 dolog, amit jobb, ha soha nem veszünk fel a földről


Gyönyörű gyűrű, vaskos pénztárca, vagy antik érme – csak néhány dolog azok közül, amiket a legtöbben valószínűleg szó nélkül felvennénk a földről, ha előttünk hevernének és senki sem lenne a közelünkben. Nem árt vigyázni azonban, mert könnyen bajba kerülhetünk velük még akkor is, ha a becsületesség hajt minket és vissza szeretnénk juttatni őket a jogos tulajdonosukhoz.

HIRDETÉS

Cikkünkben most 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, melyek bármilyen csábítónak is tűnnek, vagy bármennyire is szeretnénk őket visszaadni a gazdájuknak, a saját érdekünkben mégis jobb, ha inkább átlépünk fölöttük, mintha ott sem lennének.

 1. 1 Pénztárca


  Bármennyire is a jó szándék vezérel, semmiképp se vedd fel a pénztárcát a földről, még akkor sem, ha a rendőrségre akarod bevinni. Gyakran előfordul ugyanis, hogy ez az egész csak egy csapda, és amint felveszed a tárcát a földről, megjelenik valaki és megvádol, hogy elloptad a tárcáját, amivel nagyon könnyen bajba keverheted magad.

 2. 2 Drága ékszerek (gyűrű, fülbevaló, nyaklánc)


  Ez egy újabb régi trükk: valaki az utcán odamegy hozzád és szól, hogy talált egy gyönyörű ékszert a közelben. Megkérdezi, hogy nem a tiéd-e esetleg. Itt kezdődik az átverés, ha ugyanis azt mondod, hogy igen (sokan elcsábulunk ilyenkor, ez nem szégyen), akkor egy kis pénzt fog kérni tőled (5-10 ezer forintot), amiért segített visszaszerezni egy ilyen drága ékszert.

  Ezután többé nem látjátok egymást, és csak otthon, vagy egy ékszerésznél döbbensz majd rá, hogy tulajdonképpen egy pár száz forintos hamisítványért adtál több ezer forintot a csalónak.

 3. 3 Fejhallgató vagy fülhallgató

  16792015 14693360 22 0 1526296805 1526296808 1500 1 1526296808 728 5357cb255b 1526472454
  depositphotos
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Ahogyan a fogkefe vagy törülköző, úgy a fülhallgató is személyes tárgyaink részét képezik, amit jobb nem megosztani senkivel, mivel rengeteg baktérium telepszik meg a szilikon anyag belsejében. Ezért bármilyen drága fülhallgatóról van is szó, jobb nem felvenni és a fülünkbe dugni.

 4. 4 Kések, és egyéb fegyverként használható tárgyak


  Ha nem akarsz problémát a rendőrséggel, akkor jobb, ha nem veszed fel az utcán talált késeket. Ez a szokatlanabb dolgokra is érvényes: ha találsz egy fegyvert ne piszkáld, mert lehet, hogy bűnügyi bizonyíték.

  Semmi sem lehet kellemetlenebb annál, mintha ezeken a tárgyakon véletlenül rajta hagyod az ujjlenyomatod, és ezáltal belekeveredsz egy olyan rendőrségi ügybe, amihez valójában semmi közöd.

 5. 5 Kézi adó-vevő vagy más kommunikációs eszközök


  Ha találsz egy walkie-talkie-hoz hasonló eszközt, nagy esély van arra, hogy konfliktusba keveredsz bizonyos bűnüldöző szervekkel. Egy internetes felhasználó megosztott egy történetet, ahol egy működő walkie-talkie-t talált, és üzenetben mutatta be a hollétét. Az ártatlan akciója ellenére is, elítélték lopás gyanújával. A tanulság egyértelmű: sose vegyél fel a földről semmi olyat, ami nem a tiéd.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Gyanús fémtárgyak olyan helyeken, ahol korábban háború zajlott

  16792265 Depositphotos 89103466 Xl 2015 1526289638 728 92da1baeaa 1526472454
  msk

  Ezek a dolgok könnyen robbanószerkezetek lehetnek. Leggyakrabban gránátok, amik a bányák vagy mezők körül találhatók. Előfordul, hogy a kertészek és a mezőgazdászok hasonló eszközöket fedezhetnek fel földjükön betakarítási időszakban. Ne akarj titkos katonai tárgyakat és eszközöket felfedezni, mert nagyon könnyen slamasztikában találhatod magad.

 7. 7 Antik érmék és műtárgyak


  Tudta, hogy bizonyos országokban törvény tiltja a régi érmék és tárgyak keresését? Így akarják megszüntetni a fekete “ásást”. Például 2013 óta a fémdetektorokkal kincseket kereső embereknek törvény sértésért kell felelniük Oroszországban. Minden országban más és más törvény vonatkozik az ilyesmire, de általánosságban elmondható, hogy tilos 100 éves vagy annál régebbi tárgyak után engedély nélkül kutatni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 8. 8 Tű és fecskendő


  Ha találsz egy használt fecskendőt az ajtóban vagy a lakóház előcsarnokában, semmilyen körülmény között se vedd fel. Egy óvatlan mozdulattal akár AIDS-et is kaphatsz vagy hepatitisz baktériummal fertőzheted meg magad.

 9. 9 SIM-kártya


  Ha valamilyen SIM kártyát találsz az úton, erdőben, iskolába menet, vagy bárhol - semmiképp se vedd fel és még csak eszedbe se jusson használni. Gyakran bűncselekményhez köthetők ezek a kártyák és, ha nem akarsz egy komoly rendőrségi ügybe keveredni, vagy bűnözőkkel beszélni, akkor hagyd szépen ott, ahol találtad.

 10. 10 Madarak, aranyos hernyók és sündisznók


  Piknikezés vagy kempingezés során számtalan erdei állattal találkozhatsz. Egy fontos szabály van ilyenkor: sose jusson eszedbe a kezedbe venni őket. Például ne vegyél fel egy fiókát, ami valószínű kiesett a fészkéből, mert a szülei már valószínűleg tudják, hogy hol van, csak arra várnak, hogy elmenj. Ne akard hazavinni és ápolni, mert az ennyi idős fiókák csak és kizárólag szájból-szájba történő etetéssel élik túl a napot.

  A sünöknél és más állatoknál is hasonló a helyzet, ezek ráadásul különféle betegségeket és bolhákat is hordozhatnak, így bármilyen aranyosak is, jobb ha a földön hagyjuk őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

19 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!19 comments

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.