HIRDETÉS
ÉletmódVásárlás

10 dolog, ami nem éri meg a pénzét még akkor sem, ha hatalmas leárazással vásároljuk

  A modern üzletek polcain található árumennyiség szinte már lélegzetelállító. Mindig találunk közöttük valamilyen új és különleges dolgot, ráadásul egyetlen termékre is számos különböző alternatíva létezik. Ez a bőség azonban néha szó szerint megbabonázza a fogyasztókat, akik olyan szükségtelenül drága vagy éppen haszontalan dolgokat vásárolnak ezért, melyekre valójában sosem lett volna szükségük.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál szeretjük megfontoltan költeni a pénzt, és igyekszünk távol tartani magunkat minden felesleges kiadástól. Mai cikkünkben 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amikre az emberek leggyakrabban dobnak ki felesleges pénzt, hogy aztán később megbánják a vásárlást.

  1. 1 Okostelefon tartozékok

   7645985d219bbd74e2d6f73347

   Minden évben jelenik meg valamilyen új és fölösleges kiegészítő a piacon, ami legtöbbször a közösségi oldalaknak köszönhető. Nem is olyan régen a szelfibot volt a divat, manapság pedig a TikTok-nak köszönhetően szelfi lámpákat kapkodják az emberek. Vásárlás azonban őszintén fel kell tennünk magunknak a kérdést: tényleg fogjuk valamire használni ezeket az eszközöket, vagy csak belepi majd őket a por?

  2. 2 Kézzel készített szappan

   9023d85c28b43fa7f208e8350f

   A kézzel készített szappanok általában gyönyörűek. Ha ajándékba vesszük őket, vagy azért, hogy a polcra kitéve gyönyörködjünk bennük, még meg is érhetik az olykor meglehetősen borsos árukat, viszont el kell fogadnunk a tényt, hogy a hétköznapi használatra nem túl praktikusak. Kialakításuknak köszönhetően a sima keres vagy ovális szappanok sokkal praktikusabbak és sokkal jobban elférnek a kézben, arról nem is beszélve, hogy az áruk is jelentősen olcsóbb.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Megkérdőjelezhető szépségápolási termékek

   01b92a51cdb2a572bbbc097f96

   A szépségápolási termékek piacán is állandóan jön egy új és felesleges trend, melyet sokszor maguk az influenszerek terjesztenek el az emberek között. A felkészületlen vásárlók a hangulatos videók láttán gyakran azonnal késztetést éreznek arra, hogy beszerezzék egyik vagy másik terméket, pedig az esetek 90%-ában ezek csak szimpla szemfényvesztések. Vásárlás előtt érdemes az interneten is utána olvasni a különféle termékeknek, és a vásárlói vélemények alapján dönteni, nem pedig az alapján, hogy mit mondott róla a videóban látható, sok esetben lefizetett influenszer.

  4. 4 Márkás víz

   9d356d5baaa4eff8688d403128

   A poharakban, üvegpalackokban, vagy a fantáziadús marketingesek által kitalált egyéb tartályokban árult víz valljuk be, tényleg szemet gyönyörködtető. Nem árt észben tartani azonban, hogy az ilyen vásárlások nem mindig érik meg azt a pénzt, amit kérnek érte.

   Az ilyen drága palackozott vizek esetén általában magát a díszes csomagolást és a marketinget fizettetik meg a vásárlókkal, míg maga a folyadék nem különb, mint más, márkátlan ásványvizek vagy akár a csapból folyó víz.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Egyfunkciós konyhai készülékek

   a4e4235eaabc9610b384d41b15

   Elektromos grillsütő, gofrisütő, joghurtkészítő, stb. - valljuk be, mindannyian vásároltunk már legalább egyszer ilyen szűk célú konyhai eszközöket, melyeket pár használat után inkább elraktunk a szekrény legtávolabbi csücskébe, mivel túl sok fölösleges helyet foglalnak a konyhában.

   Egyesek már egy ilyen sikertelen vásárlásból is sokat tanulnak, míg mások a fölöslegesen vásárolt fritőz és gyümölcsprés után is ugyanúgy vágynak egy pattogatottkukorica vagy vattacukor gépre. Vásárlás előtt mindenképpen gondoljuk végig, hogy tudjuk-e egyáltalán hova tenni ezeket a készülékeket, és hogy vajon fogjuk-e őket annyiszor használni, hogy megérje megvenni őket.

  6. 6 Viaszos kendő

   72b73259ca8e82a1862663f1e4

   A környezetbarát életmód miatt folyamatosan jelennek meg a piacon a furcsábbnál furcsább ötletek. Az egyik legújabb ezek közül a viaszos, például méhviaszos kendő. Ezeket a fóliák és celofánok környezetbarát alternatívájaként árulják, élelmiszercsomagolás céljából. Az ára sajnos azonban többszöröse a korábban említett változatoknak, ráadásul a felhasználási módja sem mindig kényelmes, ezért vásárlás előtt mindenképpen érdemes megfontolni a vásárlásukat.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  7. 7 Ziplock táskák

   8bb4f25ede880b9a75d068481a

   Az ilyen cipzáras zacskók használata nagyon kényelmes, és kiválóak például pácoláshoz vagy az ételdobozok alternatívájaként, mivel kevesebb helyet foglalnak a táskánkban.

   Ha azonban arra a célra vásároljuk, hogy lefagyasszunk bennük valamit, vagy sajtot, kenyeret, esetleg zöldséget csomagolunk, akkor ilyen esetben sokkal olcsóbb lesz a közönséges műanyag zacskók használata, melyeket később nem bánunk kidobni.

  8. 8 Speciális konyhai eszközök

   00673a588ba0d74eaee2381104

   A modern konyhai eszközök között néha akadnak meglepően hasznos eszközök, melyek nélkül nehéz elképzelni az életet, ám többségükre mégis inkább a "fölösleges" kifejezés a jellemző. Az olcsó alapanyagokból készült egyfunkciós konyhai eszközök előbb-utóbb a feledés homályába merülnek, a kihúzhatós fiók leghátuljába dobva pedig azt is elfelejtjük, hogy egyáltalán megvettük őket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Babacipők

   f6260c577fb681cbe49da0a0cf

   A gyermekek első életévében általában nincs szükségük cipőre. Ahhoz, hogy a lábfejük megfelelően fejlődjön, illetve az egyensúlyuk és koordinációjuk is megfelelően fejlődjön, kényelmesebb úgy kúszni, mászni és járni, ha a baba mezítláb van.

   Lehet, hogy csak a hideg padlótól való védelem miatt vesznek ilyet a szülők a gyermekeknek ilyen esetekben azonban érdemesebb inkább csúszásmentes zoknit vagy mamuszt vásárolni. Spórolás szempontjából is praktikusabb, hiszen ilyenkor a gyermek nagyon könnyen kinövi a különböző kiscipőket.

  10. 10 Divatos női borotvák

   2ccf9f5d41875a8c43a6d5fdc8

   Természetesen a női borotvák gyönyörűek és mindig szépséges színekben készülnek, de megéri többet fizetni ezért? Ha vásárlás előtt megnézzük, láthatjuk, hogy az egyszínű férfiborotvák legtöbbször  jóval olcsóbbak, mint a női borotvák, míg használatukat tekintve pontosan ugyanolyan hatást lehet velük elérni. Akkor megéri mégis inkább másfélszeres árat fizetni csak azért, hogy rózsaszínű legyen a borotva?

   Külön figyelmet érdemelnek a régi dizájn alapján készült pengés borotvák, melyek használata bár jóval nagyobb óvatosságot igényel, mégis jobb eredményt lehet velük elérni, illetve a hozzájuk kapható pengék ára is jóval olcsóbb, mint a cserélhető fejű borotvák esetén.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.