HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A McDonald’s 30+ titka, ami miatt az étteremlánc minden botrány ellenére a legnépszerűbb a világon

Így lehet napi 70 millió vendéget kiszolgálni.

    A McDonald’s fivérek 1940-ben alapították cégüket, de a igazi sikert Ray Kroc üzletember hozta el nekik. Kroc adósságoktól megszabadulva, halálakor már 500 millió dolláros vagyonnal rendelkezett, élete pedig az „Alapító” című film alapjául szolgált. Ma a McDonald’s a világ tíz legerősebb márkája közé tartozik, lenyűgöző méretekkel: több mint 37 000 étteremmel büszkélkedhet, naponta közel 70 millió vendéget szolgál ki.

    HIRDETÉS

    A Liked.hu csapata alaposabban is megvizsgálta, hogyan működik a McDonald’s belülről, miből készülnek a hamburgerek, és milyen trükköket vethetsz be, ha betérsz a legközelebbi étterembe.

    Menüválaszték

    Mekis tények 025
    • A menü a klasszikus fogások és a helyi ízlésnek megfelelő ételek ötvözete. Például Németországban grillezett kolbászos burgereket, Oroszországban palacsintát, Szingapúrban pedig a rizslisztből készült zsemléket is kipróbálhatjuk a standard ételek mellett. Néha szokatlanabb variációk is felbukkannak, mint a sós édesburgonya-chips csokoládéval Japánban, vagy a dióval, sajttal és almával gazdagított zöldségsaláta Olaszországban.
    • Valójában nincs titkos menü, de sok étel testre szabható: eltávolíthatsz vagy hozzáadhatsz hozzávalókat, hogy ízlésednek megfelelően alakítsd ki az italodat, fagyidat vagy szendvicsedet. Például rendelhetsz egy hamburgert anélkül, hogy húst és sajtot tennének bele, ezzel vegetáriánus verzióvá alakítva.
    McDonald's salad w/apple, walnuts, and goji berries
    • Az ételek és italok nevei gyakran eltérnek. Vannak helyek, ahol a törvény tiltja a McDonald’s-nak, hogy tejturmixnak hívja az italait, mert alacsony zsírtartalmú tejet használnak alapanyagként.
    • A kávé is változik. Magyarországon a McCafé 100%-os arabica kávét használ, de a típus vagy keverék országonként változhat. Más országokban saját keverékeket és eltérő elkészítési módokat alkalmaznak.
    • Izraelben kóser McDonald’s éttermek is léteznek, de a legtöbb helyen a szokásos menüvel üzemelnek, sőt „McShawarma” és „McKebab” is szerepel a kínálatban.
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    Mekis tények 024
    • A Coca-Cola íze valóban eltér a boltokban és más éttermekben kaphatótól, aminek több oka is van. A koncentrált szirupot csak hűtött acéltartályokban szállítják, a kiadagoló automatákban pedig speciális hőmérsékletet tartanak fenn az ital ízének megőrzése érdekében. Rendeléskor a gép először szénsavas üdítőt tölt a pohárba, majd szirupot, majd ismét szénsavas üdítőt és ismét szirupot. Ezt a folyamatot többször is megismétli.
    Mekis tények 023
    • Egyes országokban a McDonald’s-os sült krumplinak állítólag van egy titka: a húsízt imitáló természetes adalékanyag.
    • Az olaj összetétele országonként eltérhet. Magyarországon például a fritőzben napraforgóolaj és repceolaj keverket használnak, amely 80%-ban nagy olajsavtartalmú és 20%-ban finomított és szagtalanított napraforgóolajból áll.
    • A reggelikhez általában különböző állagú tojásokat használnak: folyékony tojáskeveréket tejjel az omlettekhez, folyékony tojásfehérjét, félkész tojástermékeket és sima tojást. Az összetevők azonban országonként eltérhetnek.
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    Mekis tények 022
    • A sertéshúsos hamburgereket darált sertéshúsból készítik, zsályával, rozmaringkivonattal és borskeverékkel ízesítve.
    • A nuggets 4 féle formában kapható: labda, csont, harang és csizma. Ez azért van, hogy könnyebb legyen a szószba mártani őket. Csak csirkemellet tartalmaznak, ízesítőszerek és mesterséges színezékek nélkül. A jellegzetes ízt a só, a bors és a zeller adja.
    Mekis tények 021
    • A „Filet-O-Fish” szendvicset azért vezették be a menübe, hogy vonzzák a böjtölő vendégeket. Ahhoz, hogy valóban böjti legyen, sajtot és szósz nélkül kell kérni. A többi hamburgerrel ellentétben ez a szendvics nem kerek húspogácsát, hanem egy négyzet alakú, natúr halfilé darabot rejt magában.
    • A standard hamburgerekbe nem friss hagymát tesznek, hanem szárított vagy pontosabban regenerált hagymát, melynek a víz segítségével adják vissza a természetes kinézetét.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.
A sikeres poszt �tvonal megjelenik itt!