14 ‘hétköznapi dolog’, amit tényleg csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak

Mindig is volt, van és lesz is egy bizonyos réteg, akiknek az "átlagos", hétköznapi termékek nem felelnek meg. Az ő igényeik kielégítésére (vagy éppen az ő lehúzásukra?!) pedig természetesen külön szegmens szakosodott a piacon. Az ilyen vállalatok által előállított termékek persze sok esetben nem feltétlenül ,,jobbak", mint az átlagosak, pusztán a legyártásuk és előállításuk közben felhasznált luxus-alapanyagok azok, (pl. nemesfémek) melyeket az átlagos emberek biztosan nem lennének képesek napról-napra megfizetni. Az alábbiakban most néhány ilyen terméket gyűjtöttünk egy kalap alá...


1Luxusfogkrém (28 ezer forint)

A Theodent 300 fogkrém (leírása alapján) az egyik legerősebb nem toxikus fogkrém, mely a szabadalmaztatott Rennou™ technológiával már az első alkalom után fehérebbé teszi a fogakat. Épp úgy, ahogy az összes fogkrém is (legalábbis a reklámok alapján). A kérdés már csak az, hogy valóban képes-e annyival többre, mint amennyivel az ára is több egy sima, átlagos, pár száz forintos fogkrémnél.

2Szénszálas WC-ülőke (84 ezer forint)

Ultrakönnyű súly, elegáns megjelenés, rendkívüli tartósság. Nem fog énekelni, vagy verset felolvasni a fenekünk alatt, de az ember ennek a szénszálas WC-ülőkének megvásárlásával pontosan azt kapja, amit vásárol: teljesen felesleges és szinte észrevehetetlen luxust.

3Luxus-fülhallgató (180 ezer forint)

A brit Goldstriker által készített fülhallgatók a világ egyik legimpozánsabb és legjobb teljesítményű fülhallgatói, legalábbis a gyártó állítása szerint, ha azonban 'kézzel fogható' bizonyítékot is szeretnénk, akkor bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk ezekért a kis gyémántokkal és 24 karátos arannyal díszített kiegészítőkért.

4Gyapjúzokni (330 ezer forint)

Ezeket a különleges gyapjúzoknikat a német FALKE cég dobta piacra, egy 10 darabos, limitált kollekció keretén belül. A zokni egyébként az Argentínában, Bolíviában, Chilében és Peruban őshonos Vikunya állatból készült, (nyugi, nekem is rá kellett gugliznom, hogy mi a frász lehet ez) javarészt ennek köszönhető a cseppet sem pénztárcabarát ára. Vajon van olyan meleg, mint a nagyi kötött zoknija?!

5Felhőlámpa (940 ezer forint)

Itt, a Liked.hu-n már számos cikkben utaltunk nektek az otthon is elkészíthető (Csináld magad - DIY) felhőlámpákra, de örömünkre szolgál bemutatni, hogy készen is lehet őket kapni, bár nem biztos, hogy kifizetődő. Legalábbis az ára alapján biztos nem, az ugyanis egy kisebb használt autó árával vetekszik, míg a kézzel is elkészíthető változat alig pár ezer forintos alapanyag-felhasználással elkészíthető. De akkor miért ilyen borzasztó nagy az árrés?! Vélhetően azért, mert ez a készen kapott változat már nem csak megvilágítja a szobát, de zivatar, villámlás és eső hangokat is képes utánozni, ráadásul állítható is a fényereje. Hiába...a luxusnak ára van.

6Luxuskonyhakés (1,5 millió forint)

Szénacél penge, nyírfa fogantyú és ezüst dekoráció. Ehhez jár még egy lakkozott doboz, egy bőrtok és akkor tulajdonképpen mindent el is mondtam arról, hogy mit is kínál nekünk a Nesmuk konyhai kiegészítőket gyártó cég potom másfél millió forintos árért cserébe.

7Luxusceruza (3,7 millió forint)

Annyi mindennek létezik luxusváltozata, miért éppen ceruzából kéne a pár száz forintos sz*rokkal dolgoznunk?! Persze ez a középkategóriás autó árával vetekedő ceruza semmivel sem tud többet egy 50 forintos általános iskolai írószernél, viszont legalább cédrusból készült, míg a kupakja (ami faragó is egyben) fehéraranyból, amit egyébként három gyémánt tesz még előkelőbbé.

Ilyenkor mindig elgondolkodok, hogy vajon van valahol, valaki ezen a világon, aki most otthon ül a szobájában, egy ilyen (közel 4 millió forintos) ceruzával a kezében és a 'saját vállát' veregeti, hogy milyen [email protected] üzletet csinált vele?! 😀

Hozzászólások 0

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend