14 lenyűgöző találmány, ami megváltoztathatná az egész életünk

Napról-napra jelennek meg az újabb és újabb technikai vívmányok, melyek igyekeznek könnyebbé, környezet-barátabbá tenni az életünk.


Ezek között persze vannak olyanok, melyek magas előállítási költségeik vagy éppen a potenciális célközönségük hiánya miatt gyakorlatilag halva született ötletek, de azért olykor-olykor igazi áttörés is történik a különféle területeken.

Az alábbi eszközök roppant ígéretesnek tűnnek, akár a komplett életünket is képesek lehetnének megváltoztatni, azonban hogy ebből a gyakorlatban mi valósul majd meg, azt csak később fogjuk megtudni.

1.  Sötétben világító növények

Egy olcsó és hatékony módja lehet a mesterséges világításnak, mellyel a városok-falvak egyaránt scökkenthetnék a közvilágításra kiadott költségeiket.

2.  Függőleges virágoskertek

Ennek a módszernek főleg a nagyvárosokban lehetne nagy hasznát venni, ahol gyakorlatilag megvalósíthatatlan a klasszikus értelemben vett gazdálkodás. Ezzel a módszerrel azonban új távlatokat nyithatnának a gyümölcs és zöldség városon belül történő előállításában, melyek így frissebbek, könnyebben elérhetőek lennének.

3.  Léggömbökből szórt internet.

Az országok vezetői és a világ legnagyobb tech vállalatai folyamatosan azon dolgoznak, hogy az internetet a világ összes pontjára, ingyenesen eljuttassák. Ennek egyik módja lehet a léggömbökből szórt internet, melynek irányában már történtek próbálkozások, többek között a Facebook részéről.

4.  Biotechnológia

A biotechnológia lehetőséget nyújt, hogy olyan élő organizmusokat állítsunk elő tudományos úton, melyek a mi elvárásaink szerint jönnek létre, esetenként például szárazságtűrőek, vagy éppen magasabb a vitamintartalmuk.

5.  Virtuális valóság.

A legújabb virtuális valóság irányába tett próbálkozások már túl nyúlnak az egyszerű értelemben vett "VR szemüvegek" hatáskörén, ezek ugyanis már nem csak látványban és hangban varázsolják el a viselőjét, de képesek mesterséges szagokkal-illatokkal még élethűbbé varázsolni a virtuális valóság élményt.

6.  Mesterséges hús.

A húsfeldolgozó vállalatokkal már emberemlékezet óta folyamatos harcot vívnak az állatvédők. Van, aki demonstrációval tiltakozik ellenük, van, aki szimplán vegetáriánus életmódra váltott, hamarosan azonban ennek akár teljesen búcsút mondhatnánk, a tudósok ugyanis már képesek húst előállítani tudományos körülmények között. Ezen ételek íze és tápanyagtartalma megegyezik az élő állatokból származó húséval, éppen ezért ha a világ is megérik rá, komoly változást hozhatnak a gazdaságban.

7.  Exoskeleton.

Vagy más néven mesterséges csontváz. Bár eredetileg katonai célokra fejlesztették, az egyszerű hétköznapokban, különösen a mozgássérült emberek életében is komoly változást hozhatnak. Persze tudjuk, hogy a hétköznapi, mozgássérült emberek sosem lesznek akkora "üzletek" a kormányok és gazdaságok számára, mint a háborúk, ettől függetlenül ezen a területen is kiválóan lehetne alkalmazni. Reméljük egyszer majd ennek is eljön az ideje.


Tetszett? Érdekesnek találtad? Oszd meg a barátaiddal!

140
94
140, 94 pont
MI A REAKCIÓD?
Vicces Vicces
16
Vicces
Imádom Imádom
12
Imádom
Érdekes Érdekes
134
Érdekes
Szomorú Szomorú
29
Szomorú
LOL LOL
11
LOL
Ötletes Ötletes
82
Ötletes
Hűha Hűha
42
Hűha
Cuki Cuki
15
Cuki
Menő Menő
39
Menő

Comments 2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bejelentkezés

Csatlakozz közösségünkhöz!

Még nincs Liked.hu profilod?
Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Légy Te is része a közösségünknek!
vagy

Válassz egy típust

Cikk Kép Lista Szavazás Kvíz Videó Zene Galéria