HIRDETÉS BEZÁRÁS

Így is lehet élni: egy fiatal pár megmutatta a 20 négyzetméteres lakását (az utcáról nyílik a bejárat)

Ma egy újabb különleges lakást szeretnék nektek bemutatni.

  Amikor lakásokat nézek a kis alapterület már meg sem lep (emlékszem, találtam már tíz négyzetméteres garzonokat is), de a közvetlenül utcáról nyíló bejárat – ez még nekem is újdonság.

  HIRDETÉS

  Eredetileg ez nem lakóhelyiség volt. A ház építésekor még boltok vagy irodák kialakítására szánták, de olyan nagy érdeklődés volt az épület lakásai iránt, hogy az építtetők inkább átalakították lakótérré. Az átalakítást nehezen, de engedélyezték – Svédországban (ez a ház Stockholmban van) ez egyszerűbb, mint Európa más részén.

  Most egy fiatal pár lakik ebben a furcsa lakásban – a nő 29, a férfi 36 éves. A szokatlan elrendezés, a kis alapterület és a közvetlenül az utcára néző panorámaablakok egyáltalán nem zavarják őket. A pár azt mondja, hogy a lakás tökéletesen megfelel az életmódjuknak. És egyelőre nem terveznek máshová költözni.

  Hogy néz ki egy olyan stúdiólakás, ami közvetlenül az utcára nyílik? Hol van ebben a lakásban az előszoba, és hol található a konyha? Nézzünk bele és derítsük ki együtt!

  Jobb oldalt található a rendes bejárat a lépcsőházba. Mellette két helyiség található a földszinten. Az egyik egy üres iroda, a másik egy lakás.

  Irodából kis lakás 015

  A lakásban elég magas a mennyezet, ezért az előző tulajdonosok az átalakítás során egyfajta második emeletet építettek (galéria), ami hálószobaként funkcionál (a végén megmutatom a lakás alaprajzát is).

  Irodából kis lakás 014
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A panorámaablakokra matt fóliát kellett ragasztani – máskülönben lehetetlen lenne itt élni.

  Irodából kis lakás 013

  Az ajtó mellett lévő kis szekrény az előszoba része (ami tulajdonképpen nincs is). Számomra ez a legnagyobb hátrány talán ebben a kis lakásban – el sem tudom képzelni, hogy az emberek hazaérnek, leveszik a cipőjüket, és rögtön ott állnak az étkezőasztal a kanapé mellett.

  Irodából kis lakás 012

  A kanapé a kétfős család legfőbb pihenőhelye. A lakás ezen részén töltik szinte minden szabadidejüket.

  Irodából kis lakás 011
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  És bár a rendes előszoba hiánya (és a galérián lévő ágy) engem személy szerint kicsit zavar, maga a belső tér kétségkívül nagyon jól sikerült. A szürke-fehér színvilág élénk foltokkal (textilek, virágok) – tökéletes egy ilyen apró lakáshoz.

  Irodából kis lakás 010

  Ősszel és télen a lakásban a panorámaablakok és a gyenge műanyag ajtó ellenére sincs hideg. A radiátor és a padlófűtés segít.

  Irodából kis lakás 009

  A kanapéval szemben van a tévé és az étkezőasztal.

  Irodából kis lakás 008

  A lakás hátsó részében található a konyha, a tárolóhelyek és a fürdőszoba. Figyeld meg, hogyan és hol helyezkedik el a hálószoba.

  Irodából kis lakás 007
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A panorámaablakoknak köszönhetően a lakásban mindig nagyon világos van (és a sötétszürke konyha ebben a megvilágításban nagyon jól mutat).

  Irodából kis lakás 006

  A lakásban nincs túl sok tárolóhely – egy komód, egy szekrény az „előszobában” és még egy a galérián.

  Irodából kis lakás 005

  És íme az a bizonyos „hálószoba”! Közvetlenül a mennyezet alatt kell aludni – ez komoly kihívás az olyan emberek számára, mint én. De azt mondják, hogy ehhez is gyorsan hozzá lehet szokni.

  Irodából kis lakás 004
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Van itt még egy kis tárolóhely is (igaz, nem túl kényelmes használni). A jobb oldali szekrényben ágyneműt, takarókat és egyéb textileket tárolnak.

  Irodából kis lakás 003

  A fürdőszobával kapcsolatban viszont semmi kifogásom. Tiszta, hangulatos, és minden megvan benne, kivéve a mosógépet.

  Irodából kis lakás 002

  Végezetül, ahogy ígértem – megosztom a lakás alaprajzát:

  Irodából kis lakás 001

  Így néz ki tehát ez a szokatlan kis lakás, ami közvetlenül az utcára nyílik. Mi a véleményed róla? Láttál már ehhez hasonlót? És mernél ilyen helyen élni?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.