HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

Egy stylist a képein keresztül mutatja be azokat a hibákat, amiket a leggyakrabban elkövetnek a nők

A részleteken múlik minden.

  Nem mindenki tartja fontosnak a kiegészítők szerepét, és emiatt gyakran figyelmen kívül is hagyják ezeket. Néha azonban egy-egy apró részlet is képes kihangsúlyozni az előnyöket és sokkal vonzóbbá tenni a megjelenést. Egy orosz stylist a blogjában megmutatta és bebizonyította, hogy a divatban bizony kulcsfontosságú szerepet játszanak az apróságok.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most a stylist segítségével bemutatjuk a leggyakoribb stílushibákat, illetve azt, hogyan lehet kijavítani őket, és milyen trükköket lehet alkalmazni, hogy a lehető legtökéletesebb legyen az összhatás.

  1. 1 hiba: sok vízszintes vonal.

   Felfrissitett ruha

   Az egységes összhatás helyett ez a megoldás különböző részekre osztja a testet. A bal oldali képen egy garbót, ceruzaszoknyát és egy bokacsizmát láthatunk. A vonalak aránytalanul osztják fel a testet, ráadásul, mivel a garbó nincs betűrve, a lábak vizuálisan rövidebbnek tűnnek miatta, megsértve ezzel az egész test arányait. Nem csoda, hogy a stylistok azt tanácsolják, hogy a blúzokat, pólókat, pulóvereket mindig tűrjék be a hölgyek. Íme, mi változott a megjelenésen:

   • Kicserélte a szoknyáját. A bal oldali képen látható modell elavult, ráadásul a hosszúsága is rossz: ideális esetben a térd felett vagy alatt kell végződnie, de sosem pont a térdnél. Ezesetben egy hosszabb szoknyát választott, aminek az alja aszimmetrikus, eltávolítva ezzel a vízszintes vonalat.
   • Betűrte a garbót a szoknyába és övvel dobta fel a megjelenést. Ennek köszönhetően az arányok helyreálltak és a lábak hosszabbnak tűnnek.
   • Cipőt cserélt. A bőr színű cipők vizuálisan is meghosszabbítják a lábakat.
  2. 2 hiba: túl szoros viselet.

   Karcsusito ruha

   Itt ismét túl sok a vízszintes – garbó, bokacsizma, csizmába tűrt farmer. Ez túlságosan szélessé teszi a testalkatot. Ezenkívül a széles csípőjű hölgyek gyakori hibája, hogy túl szűk ruhát viselnek, mintha úgy erőltetnék őket magukra, ezzel pedig vizuálisan még nagyobb lesz a csípőjük. A hibák kijavítása:

   • Ha nem tökéletes a felső testünk, akkor sokat dobhatunk a megjelenésen például egy kabát segítségével.
   • A garbót ez esetben is jobb természetesen, ha a farmerba tűrjük.
   • Cipőt is cserélt – az ilyen bokacsizmák ugyanis teljesen lényegtelenek. A farmerrel ráadásul nem is passzolnak, nagyon múltszázadi megjelenést kölcsönöz.
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 hiba: terjedelmes dolgok a hangsúly nélküli derékon.

   Szogletes kinezet

   A megjelenésünkben néha tényleg az apró dolgok azok, amik döntő szerepet játszanak. A bal oldali képen a rosszul hordott ruhák túlságosan szögletes összhatást kölcsönöznek. Ennek a képnek külön érdekessége, hogy egyetlen ruhadarab sem lett rajta lecserélve, mindössze máshogy vannak hordva:

   • A pulóvert bedugta a szoknyába, ezzel kihangsúlyozta a derekát és a testalkata arányait, vizuálisan meghosszabbította a lábait.
   • Feltűrte a pulóvere ujjait, ezáltal stílusosabbá és nőiesebbé tette az összhatást.
  4. 4 hiba: a testarányok megsértése.

   Testaranyok megsertese

   Az első kép meglehetősen unalmasnak és aránytalannak tűnik, ami miatt a felső test hosszabbnak tűnik, mint a lábak. Így javította:

   • A cipőt magassarkúra cserélte, hogy hosszabb legyen a lába. Érdemes a nadrág vagy harisnya színével megegyező cipőt választani, hogy a lábak még hosszabbnak tűnjenek.
   • Kigombolt néhány gombot az ingjén, hogy a nyak hosszabb legyen. Ez kacérabb és nőiesebb megjelentést kölcsönöz.
   • Feltűrte az ingujját, hogy megmutassa a vékony csuklóját. Ez könnyedséget ad a megjelenéshez és kicsit karcsúbbnak is tűnik tőle vizuálisan.
   • Hozzáadott kiegészítők: ez lehet egy hangsúlyos piros táska, de akár egy fekete kalap is. Mindkét megoldás kiváló.
   • Korrigált arányok. A derekat célszerű övvel hangsúlyozni. Ilyenkor az inget begombolva kell hagyni. Ha nem szereted az öveket, akkor egyszerűen gombold ki az inged, hogy karcsúbbnak tűnj. Ilyenkor fontos, hogy a nadrág színével megegyező felső legyen az ing alatt.
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 hiba: unalmas ruhadarabok.

   Unalmas es meno kinezet
   • Sokan nem hajlandók lemondani a vékony kardigánokról. Ezek viselhetők, de inkább csak alsó rétegként. Ugyanez vonatkozik a garbókra is, amiket könnyen lehet kombinálni a divatos összhatás kedvéért.
   • A felső rétegnek itt egy divatos ökobőr inget választott, amit célszerű kigombolva hordani, ez ugyanis megnyújtja a képet és egy kis függőlegest ad a megjelenéshez.
   • Valószínűleg te is tudod, hogy napjainkban a hosszú és nagyon rövid kardigánok a divatosak. A fotón is jól látszik, hogy milyen rosszul néz ki, ha a kardigán pont a csípőig ér. Ettől vizuálisan szélesebbnek tűnik a test, a lábak pedig rövidebbnek.
   • Ami a szoknyákat illeti: sokan nem akarják pulóverekkel, karbókkal vagy kardigánokkal hordani. A deréknál hordott szoknya azonban segít meghosszabbítani a lábakat és javítani az arányokon. Ha van egy kis hasunk, még akár egy széles övvel is kombinálhatjuk.
   • A világos színű cipők könnyebbé teszik a megjelenést.
  6. 6 hiba: zárt megjelenés.

   Zart megjelenese

   Ezeken a képeken szintén ugyanaz a ruha látható, az apró és „jelentéktelennek” tűnő részletek miatt azonban mégis teljesen másképp néz ki.

   • Soha ne gombolj be minden gombot egy ingen. A nyak kissé láthatóvá tevésével ugyanis divatosabbá és lazábbá tehető az összhatás.
   • Az öv érdekesebbé és teljesebbé teszi a képet, különösen, ha eltér a ruha színétől, de jól passzol valamelyik másik kiegészítő (esetünkben táska) színéhez. A ruhával megegyező színű öveket érdemes kerülni.
   • Könnyebb és divatosabb megjelenést érhetünk el, ha egy kicsit feltűrjük az ujjakat, szabaddá téve ezáltal a csuklónkat.
   • A cipők esetében itt is ugyanaz a helyzet, mint az előző képnél: a világos jobb, mint a sötét.

   A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.