HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

13 trükk az otthoni takarítás megkönnyítésére

A jól átgondolt megoldások megkönnyítik az életed.

  A hétvégi nagytakarítás gyakran megosztja az embereket. Vannak, akik ilyenkor maximálisra állítják a tisztítási szintet, míg mások nem veszik ezt olyan komolyan.

  HIRDETÉS

  Bármelyik csoportba is tartozol, a Liked.hu-nál most hoztunk 13 praktikus lakberendezési tanácsot, amivel a legközelebbi felújításkor jelentősen megkönnyítheted és lecsökkentheted a takarítással töltött időt.

  13 Egyetlen felület.

  Takarítási dolgok 022

  A konyhai munkalapoknak és a mosogatónak egy nagy darabból kell állniuk, hogy a szennyeződések ne tudjanak felhalmozódni közöttük.

  12 Hézag nélküli fapadló.

  Takarítási dolgok 021

  Ha a padló tökéletesen sík, és minden elem jól illeszkedik egymáshoz, a tisztítás is sokkal könnyebb. Ha a padló kiválasztásakor olyan burkolatot választasz, aminek az elemei között minél több a rés, akkor ezzel egyúttal azt is választod, hogy sokkal több időt töltesz majd takarítással.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  11 Csempe fuga nélkül.

  Takarítási dolgok 020

  A fuga nélküli csempe és a hagyományos között az a fő különbség, hogy előbbi esetében minden darab jól illeszkedik egymáshoz, ezzel egységes, könnyen tisztítható padlót hozva létre. A csempék közötti hézagok nagyon vékonyak, és kevésbé valószínű, hogy felhalmozódik a szennyeződés.

  10 Sötétebb fuga.

  Takarítási dolgok 019

  Ha mégis fugát választasz, tudnod kell, hogy a fugának egy árnyalattal mindig sötétebbnek kell lennie, mint magának a csempének. Különösen azért, mert sok szennyeződést szívnak magukba, és ezért a világos fugán sokkal hamarabb meglátszódik a kosz, mint a sötéten.

  9 Szürke padló.

  Takarítási dolgok 018

  Normális esetben a házakban felgyülemlő por szürkés színű, ezért nagyon jól látható, ha a padló fekete vagy fehér. A szürke padlón azonban szinte láthatatlan lesz, ami a tiszta otthon illúzióját kelti, még akkor is, ha a helyiség egy kis takarításra szorul.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Mondj nemet a szőnyegekre.

  Takarítási dolgok 017

  A szőnyegek valóságos mágnesek a por és a szennyeződés számára, és minél nagyobbak, annál nehezebb és munkaigényesebb a tisztításuk. Hacsak nem vagy szerelmes beléjük, részesítsd inkább előnyben a csempét vagy a fapadlót.

  7 Kis mintás tapéta.

  Takarítási dolgok 016

  Egy kis minta és design segít elrejteni a falon lévő esetleges foltokat, mivel magára vonzza a figyelmet.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.