HIRDETÉS BEZÁRÁS

13 konyhai trükk, ami simán Nobel-díjat érdemelne

Tedd könnyebbé és kellemesebbé a konyhában töltött időt.

  A profi szakácsok és lelkes hobbiséfek egyaránt rengeteg trükköt ismernek, amikkel megkönnyíthetik a dolgukat a konyhában. Ráadásul folyamatosan új ötletek születnek, vagy régi praktikák kerülnek elő újra.

  HIRDETÉS

  Én magam is naponta böngészem a közösségi médiát különlegességek után kutatva. Minden főzős tippet ki is próbálok. A cikk végén pedig egy bónusz tippet is találsz, ha eleged van abból, hogy folyton mosogatnod kell a bögrédet a neveletlen kollégáid után.

  13. A fedőt rögzítheted magán a láboson is

  Konyhai trükkök 013

  Főzés közben gyakran kell levennünk a fedőt a lábosról, és ilyenkor azon agyalunk, hova is tegyük. Ha a nyelével lefelé tesszük, akkor elgurul, ha felfelé, akkor a pára vagy a zsír összepiszkolhatja a pultot. Tedd a fedőt a lábos fogantyújára úgy, hogy a széle beakadjon a peremébe. Ne aggódj, stabil lesz, még akkor is, ha üres az edény.

  12. Az almaszeletelővel gombát is vághatsz

  Konyhai trükkök 012

  Az almaszeletelővel nem csak almát, de gombát is darabolhatsz. Csak helyezd a tönköt a középső mélyedésbe, és nyomd meg.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  11. Gombát nyárson is szeletelhetsz

  Konyhai trükkök 011

  Egy másik gyors módszer, ha a gombákat egy nyársra húzod, és egyetlen mozdulattal, fentről lefelé, elkezded szeletelni a kalapokat. Amikor a nyárshoz érsz, fordítsd meg, és folytasd a másik oldalról.

  10. A zacskók és üvegek jók száraz élelmiszerek tárolására is

  Konyhai trükkök 010

  Ha kifogytál a tárolókból, vagy kirándulni mész, és nem akarsz felesleges edényeket cipelni, töltsd a gabonát vagy cukrot egy nejlonzacskóba, vágd le egy sima műanyag vizes vagy üdítős üveg tetejét, és húzd át rajta a zacskó tetejét. Simítsd ki a zacskó szélét, és csavard rá a kupakot.

  9. Az olajosüveg gyűrűjét ne dobd ki

  Konyhai trükkök 009

  Gyakran kidobjuk a gyűrűt, amikor kinyitunk egy üveg olajat. Pedig ez segíthet spórolni. Csak told át a hurkot lefelé, rögzítsd a kupak fogaira, és hagyj egy kis rést. Így az olaj vékony sugárban folyik majd, nem pedig ömlik.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8. A salátát, uborkát és citromot sima vízzel felfrissítheted

  Konyhai trükkök 008

  A kicsit fonnyadt salátát felfrissítheted, ha egy tál jeges vízbe teszed. Pár perc múlva a levelek ropogósak és élénkek lesznek. Ugyanezt megteheted uborkával vagy egy fél citrommal is.

  7. Tökéletesen kerek gombócokat kapsz egy pohár segítségével

  Konyhai trükkök 007

  A gombócokat tökéletesen egyformára és kerekké teheted, ha a formázott masszát lisztezett felületre teszed, egy pohárral lefeded, és erőteljes körkörös mozdulatokat végzel.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.