HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 illemszabály, aminek a nem tudása egy neveletlen hölgyről árulkodik

Sokat megtudhatunk egy emberről, ha megfigyeljük, hogyan viselkedik.

  Régen az emberek nagyon élesen elkülönülő csoportokba tartoztak, és nem volt nehéz megkülönböztetni egy nemesi származású hölgyet egy egyszerű parasztlánytól. Voltak etikett szabályok is, amelyeket nagyon szigorúan be kellett tartani. A mai társadalomban azonban ezek a határok elmosódtak, és a viselkedési szabályok is megváltoztak. Ennek ellenére vannak bizonyos részletek, amelyek alapján fel lehet ismerni egy igazi hölgyet.

  HIRDETÉS

  Úgy gondolom, hogy a jó modor nem csak a királynők és hercegnők kiváltsága. Bizonyos megjelenéssel, viselkedéssel, vagy akár SMS-ezéssel kapcsolatos trükkök segíthetnek abban, hogy hogy minden helyzetben előkelően viselkedj.

  10 Ne add át a táskádat egy férfinak

  Egy igazi hölgy nem kéri meg a férfit, hogy vigye a táskáját, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a férfi még csak hozzá se érjen ehhez a kiegészítőhöz. A táska a személyes tárgyak kategóriájába tartozik, amelyet az etikett szerint nem szabad senkinek sem odaadni. Azzal, hogy a táskáját a partnerére bízza, a nő hangsúlyozza, hogy közeli kapcsolat ápol az adott férfival, amit nem szabad nyilvánosan kimutatni.

  9 Ne dőlj neki a szék támlájának

  Ha egy hölgy asztalnál ül, mindig a szék közepén ül. Nagyon fontos, hogy maradjon hely a szék támlája és a háta között. Ez az úgynevezett hercegnő póznak felel meg. Egyenesen, de lazán kell ülni, a test és az asztal széle közötti távolságnak pedig a csuklótól az ujjhegyekig terjedő távolságnak kell lennie. Sőt, egy hölgyet általában a tartásáról lehet felismerni, így ha valaki mindig a szék támlájára támaszkodik, akkor sosem fog jó benyomást kelteni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Ne félj a munkától

  Egy igazi hölgy soha nem kerüli a fizikai munkát. Például háború idején nagyhercegnők és császárnék nővérként dolgoztak a kórházakban. II. Erzsébet brit királyné pedig például autószerelőként dolgozott a második világháború idején. A modern időkben pedig nyugodtan lehet kertészkedéssel foglalkozni.

  7 Tartsd be a sminkelés szabályait

  A sötét szemhéjpúder és a piros rúzs olyan kombináció, amelyet soha nem fogsz látni egy igazi hölgy arcán. Mindkettő csak külön-külön megengedett. Egyszerre ugyanis csak egy dolog lehet hangsúlyos. Elég csak megnézni valamelyik sminket, amit a modern uralkodók előszeretettel viselnek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Tiszteld saját magad és a szabadidődet

  Ha bejelentés nélkül vendégek érkeznek hozzád, megengedheted magadnak, hogy otthoni köntösben és hajcsavarókkal fogadd őket. Azt is tanácsoljuk, hogy vedd át azt a trükköt, amit egy brit hölgy használt. Amikor hívatlan látogatók jelentek meg a háza ajtajában, mindig felvett egy cipőt, kalapot és esernyőt. Ha a látogatók kedvesek voltak számára, azt mondta: „Ó, de jó, épp most értem haza!” Ha nem, akkor azt kiáltotta: „Ó, de kár, pont most indulok itthonról!”.

  5 Ne tedd az asztalra a telefonod

  Egy modern hölgy soha nem teszi le a telefonját az asztalra, ha nyilvános helyen van, legyen az kávézó, étterem vagy más intézmény. Nem szabad piedesztálra emelni ezt a kommunikációs eszközt. Ráadásul számára nyilvánvaló, hogy a készülékén lévő adatok a magánéletéhez tartoznak, amit jobb mások elől elzárva tartani.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu