HIRDETÉS
Divat

11 dolog, ami számunkra természetes, de egy francia nő sosem fog megvásárolni

  Mindenki, aki járt már Franciaországban, az észrevehette, hogy a helyi nők inkább a kényelmet részesítik előnyben, mintsem a különféle divatirányzatokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a francia nők kevésbé lennének divatosak, mint a világ különféle tájairól érkezett turisták, sőt, a francia nőknek megvan az a képességük, hogy a ravasz trükkjeik segítségével bármilyen ruhában gyönyörűnek tűnnek. Ehhez persze követni kell bizonyos szabályokat.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál kíváncsiak voltunk rá, hogy mi lehet a francia nők titka, ezért jó pár blogot átolvasva megpróbáltuk összegyűjteni azokat a dolgokat, amiket bár a világ nagy részén teljesen természetesen hordanak az emberek, egy francia nő sosem venné fel.

  1. 1 Magassarkú délután

   Francia magassarku

   Mivel a francia nők sokat utaznak, kerékpároznak és tömegközlekednek, a mindennapi életben ezért mindig olyan cipőt választanak, amik alacsony sarkúak és ezért minden helyzetben praktikusak. A magassarkú cipő náluk csak a különleges munkahelyi alkalmakkor és esti vacsorák esetén jöhetnek szóba.

  2. 2 Műanyag ékszerek

   76e2685b91830995c2679e3671

   A párizsi nők szigorúan a "kevesebb néha több" életfilozófiát pártolják, ezért nem valószínű, hogy az eljegyzési gyűrűn vagy alkalmanként hordott nyakláncon, esetleg karkötőn kívül bármit magukra aggatnának. Ezeket is csak akkor veszik fel, ha az valóban minőségiek és tényleg hozzáadnak valamit a külső megjelenésükhöz, az olcsó ékszereket épp ezért hanyagolják.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Szűk ruhák

   Francia lenge ruha

   A francia nők olyan kényelmes ruhákat választanak, amik nem akadályozzák meg őket a mozgásban, és lehetővé teszik számukra az aktív életmódot. Nem szeretik a túl szűk ruhákat, amik szinte összepréselik őket.

  4. 4 Túl nagy nyakkivágás

   e26e3654bc94ed8b7daa349822

   A francia nők mindig igyekeznek titokzatosak maradni és megőrizni a méltóságukat. Inès de La Fressange francia modell egyszer azt mondta: "Azért öltözz jól, hogy jól érezd magad, ne azért, hogy mutogasd magad." A párizsi nők be is tartják ezt a szabályt, ezért sosem jöhet szóba náluk a túl mély kivágás.

  5. 5 "Divatos" holmik

   af9e5b5a61a91fdb54b5ec35ae

   Bár Párizs a divat városa és ez az egész országra kihat, a francia nők mégsem követik vakon a legújabb divattrendeket, ehelyett inkább a maguk kényelmes stílusát követik és fejlesztik, melyekben egyszerre elegánsak, de mégis jól esik őket viselni. Ha Párizsban sétálva egy olyan nőt látsz, aki mindenféle luxusmárka nevét viseli a ruháin, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem ide valósi, a francia nők ugyanis a visszafogottság hívei és sosem vennének fel egy olyan ruhát, amin egy híres divatcég hatalmas betűkkel írt neve vagy logója díszeleg.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Push-up hatás

   Francia vizualis noveles

   Minden országnak megvan a maga elképzelése a szépségről. Franciaországban például úgy vélik, hogy egy nő szépsége nem a mellméretétől függ. Épp ezért azok, akiknek kicsi a mellük, nem próbálják meg görcsösen nagyobbnak látszatni őket push-up melltartókkal és egyéb trükkökkel.

  7. 7 Olcsó táskák

   Francia noi taskak

   A francia nők mindig kiváló minőségű bőrtáskákat választanak. Nem feltétlenül kell nekik méregdrága dizájner táska, ők sokkal inkább az anyag minőségére és a táska kidolgozottságára helyezik a hangsúlyt. Ebben az esetben is igaz, hogy egy francia nő sosem fog olyan táskát választani, amin egy híres divatmárka hatalmas neve vagy logója éktelenkedik. Ugyanígy biztos, hogy sosem fognak olcsó műbőr táskát vagy egyéb túlzásba vitt dekorációval és lenyomattal ellátott táskákat választani.

  8. 8 Világos ruhák

   a1fa1c5604915747ea52c6835f

   A párizsi hölgyek méltóságteljesen kezelik a korukat, és nem próbálnak meg túl világos ruhák segítségével fiatalabbnak tűnni annál. A helyi nőkön nem fogsz látni feltűnő és többszínű vagy esetleg szokatlan mintájú ruhákat, ők ugyanis mindig az egyszerűségre törekednek. 

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Sok gyűrű

   Francia gyuruk

   A francia nők a következő elv szerint élnek: válassz kiegészítőket a ruhádhoz, majd vedd le az egyiket, mielőtt elmész otthonról. Ők tényleg nem viszik túlzásba az ékszereket, az ujjakra húzott gyűrűgyűjteményektől pedig egyenesen rosszul vannak. Ezen a téren is a minimalizmus jellemző a franciákra.

  10. 10 Rossz minőségű cipő

   50897a5ddaab02727109b61987

   Coco Chanel szerint "Egy jó nő egy jó cipőben sosem csúnya". A párizsi nőket sosem fogod olcsó vagy kopott cipőben látni. Számukra cipővásárláskor nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos, ezért bár lehet, hogy nem fogsz otthon találni náluk csak mondjuk 2 pár cipőt, de biztos lehetsz benne, hogy az a 2 pár tényleg minőségi és nagyon vigyáznak rá.

  11. 11 Divatos dolgok

   8b3dfd5a79a5a81edb70979f51

   A párizsi lakosok nem próbálnak meg lépést tartani a "gyors divattal" és a legújabb trendekkel. Figyelemmel követik persze a szezonális újdonságokat, de inkább csak közülük egy-kettőt beépítenek közülük az alap ruhatárukba, mintsem feladják a rájuk jellemző stílust azért, hogy egy éppen aktuális divatot kövessenek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Nagyon jó, hogy jött ez a cikk... Rájöttem, bár soha nem jártam Franciaországban, és a nyelvet sem beszélem, én igazából francia nő vagyok! :D

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.