HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

15 gasztronómiai trükk, amivel sok időt és idegeskedést megspórolhatunk

    Ha a sütés-főzés nem jelent örömöt a számunkra, akkor az nagy valószínűséggel csak azért van, mert rossz technikával dolgozunk. Az apró-cseprő trükkök nélkül a konyhai munka valóban nehézkes és olykor egyenesen idegesítő is tud lenni, ezért fontos, hogy időről-időre tágítsuk a gasztronómiai tudásunkat.

    HIRDETÉS

    Ezt most rögtön el is kezdhetjük: cikkünkben ugyanis 15 olyan kulináris trükköt gyűjtöttünk össze, melyekkel rengeteg idegeskedést és elpocsékolt időt megspórolhatunk.

    1. 1 A csokoládé könnyű és étvágygerjesztő elosztása érdekében a hajszárító hőjével olvasszuk meg a kérdéses területeket, majd korrigáljuk azokat.


    2. 2 A bogyós gyümölcsök hosszabb ideig frissek maradnak, ha tálalás előtt 5 percig víz és ecet 3:1 arányú oldatában hagyjuk pihenni. Ezután ha megszárítottuk, jöhet a tálalás.


    3. 3 Ha professzionálisan szeretnénk díszíteni a cupcake-eket, minimális erőfeszítéssel, akkor használjunk csipkés terítőt. Csak helyezzük rá a süteményekre, szórjuk meg őket porcukorral, majd óvatosan távolítsuk el a csipkét.


    4. 4 A barnacukorba tett mályvacukor segít megőrizni a cukor frissességét - magába szívja a nedvességet, így a cukor nem csomósodik össze.


    5. 5 A különféle halak, például lazacfilék grillezése meglehetősen embert próbáló feladat, mivel a hal könnyen rátapad a rácsra, majd emelésnél szétesik. Ennek elkerülése érdekében tegyünk néhány citromszeletet a rácsra: így a hal nemcsak felszívja az aromáját, de egyúttal sértetlen is marad.


    6. 6 Annak érdekében, hogy a torták szabadon lévő oldalai ne keményedjenek meg tárolás közben, csak fogpiszkálóval rögzítsünk rájuk néhány szelet kenyeret. Ettől a sütemény puha és lágy marad.


      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
    7. 7 Készítsünk szirupot 2 rész víz és egy rész cukor segítségével egy kevés ételszínezék hozzáadásával, majd 10-15 percig forraljuk benne a vékonyra vágott körteszeleteket. Ezután szedjük ki őket, majd szárítsuk a sütőben körülbelül 2 órán keresztül. Voilá – el is készült a színes körteszeletekből álló süteménydíszünk.


    8. 8 A házi pite szélét tulajdonképpen bármilyen eszköz segítségével díszíthetjük – a gyöngyöktől a spatulán át a dugóhúzóig. A fő az improvizáció.


    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

    1. 9 A sajtok könnyebb reszelhetősége érdekében fújjunk egy kevés olajat a reszelőre. Ha még jobb hatást szeretnénk elérni, akkor tegyük pár percre a fagyasztóba a sajtot, mielőtt nekiállnánk a munkának. A sajt ettől megkeményedik és könnyebben reszelhetővé válik.


    2. 10 Könnyebb megtöltenünk a habkinyomó zsákot, ha előbb egy csésze vagy pohár belsejébe tesszük. Így a lágy habok és csokoládékrémek beletöltése is egyszerűbb.


      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS

    3. 11 A görögdinnye tálalásának legkényelmesebb módja, ha a dinnyét még a héjában feldaraboljuk apró négyzetekre, majd egyszerűen az edénybe öntjük.


    4. 12 Ha hurkapálcára tűzött édességet készítünk, akkor egy szűrő segítségével könnyen keményre fagyaszthatjuk őket a mélyhűtőben anélkül, hogy roncsolódna a külsejük.


    5. 13 A buborékfólia segítségével tökéletes méhsejt dekoráció készíthető az olvadt csokoládéra.


      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS

    6. 14 Nyár fagylalt nélkül? Dehogyis! Azonban nem kell drága jégkrémekre töltenünk, elég csak a joghurtba szúrt pálcikákkal együtt lefagyasztanunk kedvenc édességünket és kész is a hűsítő finomság.


    7. 15 A tökéletes tojássárga érdekében a tojást tegyük egy meleg, kiolajozott serpenyőbe, majd öntsünk hozzá egy kevés meleg vizet. Ezután 45 másodpercig lefedve süssük és kész is a tökéletes tükörtojás!


    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.