HIRDETÉS

Hogy néznek ki és mit csinálnak napjainkban azok az énekesek, akik egyetlen számmal váltak világhírűvé

  Évekig adhatsz ki zenéket, és utazhatsz, hogy gyönyörű videoklipeket készíts a világ szebbnél-szebb pontjain, akkor sem valószínű, hogy valaha is bekerülsz majd a zenetörténelembe. Ez csak azért is kellemetlen, mert előfordult már nem is egyszer, hogy az énekesek egyetlen számmal váltak világhírűvé, ráadásul annyira, hogy a zenéjük generációkon átívelő slágerré vált. Az ilyen hirtelen jött siker után azonban nem mindig van folytatás, és bár a zenéket még ma is játsszák a rádiók, az előadóik szépen csendben eltűntek, és senki sem tudja, hogy mi lett velük.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál épp ezért most nosztalgiába kezdtünk, és úgy döntöttünk, hogy megnézzük, mi történt az utóbbi néhány évtized egyslágeres sztárjaival, hogyan élnek és hogyan néznek ki napjainkban.

  1. 12 A Bomfunk MC és a "Freestyler".

   Freestyler

   2000-ben a finn duó dala szinte az összes rádiós és MTV-listát vezette, és számos díjat is bezsebelt. A csapat kétségkívül nem állt készen erre a hirtelen jött sikerre, ezért rögtön utána alkotói szabadságra mentek. Koncerteken és talk show-kban szerepeltek, majd később sok zenét is csináltak, ám egyikkel sem tudták megismételni a Freeystyler sikerér.

   2019-ben a leghíresebb slágerük 20. évfordulójának tiszteletére elkészítették a Freestyler című dal videokliojének modernizált változatát. Az együttes ma is koncertezik és zenei fesztiválokon vesz részt, bár ezekre kétség kívül csak az ikonikus daluk miatt kíváncsi a közönség.

  2. 11 A Los del Rio és a "Macarena".

   33652f5380b4e42481a56e0278

   Az eredetileg Sevillából származó spanyol duó 1996-ban vált híressé, és nem is annyira a kultikus dal hozta meg a hírnevet számukra, sokkal inkább annak a Bayside Boys-os remixe, melynek köszönhetően a szórakozóhelyeken is elterjedt a zenéjük. 2002-ben a Macarena vezette a VH1 csatorna "legnagyobb slágerhősei" listáját, 10 évvel később pedig a 7. helyet szerezte meg a Billboard "minden idők 100 legjobb dala" ranglistáján.

   1996 óta a Los del Rio 8 albumot adott ki, de egyik sem tudta még csak megközelíteni sem a Macarena sikerét, ami egyébként a mai napig hatalmas bevételt generál Antonio Romero Monjének és Rafael Ruiz Perdigoneznek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Az LMFAO és a "Sexy and I know it".

   Sexy and i know it

   A botrányos Los Angeles-i duó nagy feltűnést keltett 2011-ben, a "Sexy and I Know It" című számuk pedig a Billboard Hot 100 lista első helyén állt. A zenekar számos díjat is kapott, és később volt még néhány többé-kevésbé sikeres daluk, mint például a "Party Rock Anthem", de 2012 óta egyetlen számot sem adtak ki.

   Sőt, a duó úgy döntött, hogy feloszlatja magát a kreatív nézetkülönbségek miatt, ezért DJ RedFoo és unokaöccse, Sky Blu külön karrierbe kezdtek, ám egyedül nem értek el említésre méltó eredményt.

  4. 9 Vanilla Ice és az ""Ice Ice Baby".

   390b1556b4936fb729f4264a68

   Az 1990-es években váratlanul Robert Winkle (a művész igazi neve) ugrott a Billboard listák élére, köszönhetően legújabb rap kislemezének. Későbbi albumait rock stílusban készítette, és bár nem szerzett vele nagy örömöt a rajongóinak, mégis nagy szeretettel fogadták az újabb és újabb slágereit, melyek meg sem közelítették az Ice Ice Baby sikerét.

   A művész most 53 éves és a zenélés mellett filmszerepeket is vállal, általában vígjátékokban, melyekben magát alakítja.

  5. 8 PSY és a "Gangnam Style".

   Gangnam style

   2012-ben ez a sláger szó szerint felrobbantotta az internetet és a rádiókat. A dél-koreai énekes, Park Jae Sang elsőként érte el a milliárdos nézettséget a YouTube-on, amire a videomegosztó portál sem volt felkészülve, ezért az egymilliárdodik néző után egyszerűen kiakadt a számláló. PSY azóta még 2 albumot is kiadott, de nem sikerült vele megismételni a "Gangnam Style" sikerét.

   2018-ban PSY felmondta az YG Entertainment céggel kötött szerződését, majd később megalapította saját lemezvállalatát, a P Nation-t. Az énekes 2012 óta egy több mint egymillió dolláros kastélyban él Beverly Hills közelében a feleségével és 2 lányával együtt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 7 4 Non Blondes és a "What’s Up".

   be6f66593c931ad8d83a4c10f0

   Közel 30 év után is népszerű slágernek számít a What's up, mely váratlanul tette híressé ezt a San Francisco-i rockzenekart. A lányok csak egy albumot adtak ki, és 1994-ben, az énekes Linda Perry távozása után fel is oszlottak. Az énekesnő azonban szólókarrierbe kezdett, és nemcsak énekelt, de zenéket is szerzett. Az ő nevéhez fűződik például Christina Aguilera "Beautiful" című száma, és Pink "Get the Party Started" című száma is.

   2014-ben a zenekar egy éjszakára újra összeállt, hogy egy kis jótékonysági koncertet adjon Los Angelesben.

  7. 6 MC Hammer és a "U Can’t Touch This".

   29c038584abb5ec42ed1f1d453

   A semmiből jött sláger a 90-es évek egyik legnagyobb sztárjává tette MC Hammer-t. A dal az egész világon ismertté vált, és MC Hammer lett a történelem első rap-sztárja, akinek az albuma gyémánt minősítést kapott. Ezekben az években a művész, valódi nevén Stanley Kirk Burel nagyon meggazdagodott, ám sajnos nem sokáig. Miután a rapper megpróbált saját feltételeket diktálni a zenei kiadóknak, a népszerűsége gyorsan zohanni kezdett. Olyannyira, hogy végül teljes csődöt kellett jelentenie: 1996-tól pedig már 13 millió dolláros tartozása is volt.

   A művész azóta több albumot is kiadott, de egyik sem közelítette meg a karrierjét meghatározó szám sikerét.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
26
6 hozzászólás, 26 pont

Szólj hozzá!

 • Amikor kiskorodban rázod a fejed a Barbie girlre, majd 10 évvel később leesik a szöveg jelentése
   • I'm a Barbie girl, in the Barbie worldLife in plastic, it's fantastic. Nyers fordítàsban: Èn egy Barbie làny vagyok, egy Barbie vilàgban. Az èlet müanyagban, ez fantasztikus. Vagy valami hasonlò. Szòval az a lènyeg hogy a kazettàs magnò korszakàban ez egy hangyànyit sem esett le neked hogy ez egy barbibabàròl szòlò szàm. Plàne ha abban az idöben voltàl kb 10 èves. Gondoltad, valami fasza diszkò szàm, teljesen olyan volt mint az összes akkori szàm a 90-es èvek vègèn.
  • Pontosan XD Nekem teljesen olyan volt ez a szàm mint a Scooter vagy a Gigi D’Agostino fèle zenèk XD
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!