HIRDETÉS

Hogy néznek ki és mit csinálnak napjainkban azok az énekesek, akik egyetlen számmal váltak világhírűvé

  Évekig adhatsz ki zenéket, és utazhatsz, hogy gyönyörű videoklipeket készíts a világ szebbnél-szebb pontjain, akkor sem valószínű, hogy valaha is bekerülsz majd a zenetörténelembe. Ez csak azért is kellemetlen, mert előfordult már nem is egyszer, hogy az énekesek egyetlen számmal váltak világhírűvé, ráadásul annyira, hogy a zenéjük generációkon átívelő slágerré vált. Az ilyen hirtelen jött siker után azonban nem mindig van folytatás, és bár a zenéket még ma is játsszák a rádiók, az előadóik szépen csendben eltűntek, és senki sem tudja, hogy mi lett velük.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál épp ezért most nosztalgiába kezdtünk, és úgy döntöttünk, hogy megnézzük, mi történt az utóbbi néhány évtized egyslágeres sztárjaival, hogyan élnek és hogyan néznek ki napjainkban.

  1. 12 A Bomfunk MC és a "Freestyler".

   Freestyler

   2000-ben a finn duó dala szinte az összes rádiós és MTV-listát vezette, és számos díjat is bezsebelt. A csapat kétségkívül nem állt készen erre a hirtelen jött sikerre, ezért rögtön utána alkotói szabadságra mentek. Koncerteken és talk show-kban szerepeltek, majd később sok zenét is csináltak, ám egyikkel sem tudták megismételni a Freeystyler sikerér.

   2019-ben a leghíresebb slágerük 20. évfordulójának tiszteletére elkészítették a Freestyler című dal videokliojének modernizált változatát. Az együttes ma is koncertezik és zenei fesztiválokon vesz részt, bár ezekre kétség kívül csak az ikonikus daluk miatt kíváncsi a közönség.

  2. 11 A Los del Rio és a "Macarena".

   33652f5380b4e42481a56e0278

   Az eredetileg Sevillából származó spanyol duó 1996-ban vált híressé, és nem is annyira a kultikus dal hozta meg a hírnevet számukra, sokkal inkább annak a Bayside Boys-os remixe, melynek köszönhetően a szórakozóhelyeken is elterjedt a zenéjük. 2002-ben a Macarena vezette a VH1 csatorna "legnagyobb slágerhősei" listáját, 10 évvel később pedig a 7. helyet szerezte meg a Billboard "minden idők 100 legjobb dala" ranglistáján.

   1996 óta a Los del Rio 8 albumot adott ki, de egyik sem tudta még csak megközelíteni sem a Macarena sikerét, ami egyébként a mai napig hatalmas bevételt generál Antonio Romero Monjének és Rafael Ruiz Perdigoneznek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Az LMFAO és a "Sexy and I know it".

   Sexy and i know it

   A botrányos Los Angeles-i duó nagy feltűnést keltett 2011-ben, a "Sexy and I Know It" című számuk pedig a Billboard Hot 100 lista első helyén állt. A zenekar számos díjat is kapott, és később volt még néhány többé-kevésbé sikeres daluk, mint például a "Party Rock Anthem", de 2012 óta egyetlen számot sem adtak ki.

   Sőt, a duó úgy döntött, hogy feloszlatja magát a kreatív nézetkülönbségek miatt, ezért DJ RedFoo és unokaöccse, Sky Blu külön karrierbe kezdtek, ám egyedül nem értek el említésre méltó eredményt.

  4. 9 Vanilla Ice és az ""Ice Ice Baby".

   390b1556b4936fb729f4264a68

   Az 1990-es években váratlanul Robert Winkle (a művész igazi neve) ugrott a Billboard listák élére, köszönhetően legújabb rap kislemezének. Későbbi albumait rock stílusban készítette, és bár nem szerzett vele nagy örömöt a rajongóinak, mégis nagy szeretettel fogadták az újabb és újabb slágereit, melyek meg sem közelítették az Ice Ice Baby sikerét.

   A művész most 53 éves és a zenélés mellett filmszerepeket is vállal, általában vígjátékokban, melyekben magát alakítja.

  5. 8 PSY és a "Gangnam Style".

   Gangnam style

   2012-ben ez a sláger szó szerint felrobbantotta az internetet és a rádiókat. A dél-koreai énekes, Park Jae Sang elsőként érte el a milliárdos nézettséget a YouTube-on, amire a videomegosztó portál sem volt felkészülve, ezért az egymilliárdodik néző után egyszerűen kiakadt a számláló. PSY azóta még 2 albumot is kiadott, de nem sikerült vele megismételni a "Gangnam Style" sikerét.

   2018-ban PSY felmondta az YG Entertainment céggel kötött szerződését, majd később megalapította saját lemezvállalatát, a P Nation-t. Az énekes 2012 óta egy több mint egymillió dolláros kastélyban él Beverly Hills közelében a feleségével és 2 lányával együtt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 7 4 Non Blondes és a "What’s Up".

   be6f66593c931ad8d83a4c10f0

   Közel 30 év után is népszerű slágernek számít a What's up, mely váratlanul tette híressé ezt a San Francisco-i rockzenekart. A lányok csak egy albumot adtak ki, és 1994-ben, az énekes Linda Perry távozása után fel is oszlottak. Az énekesnő azonban szólókarrierbe kezdett, és nemcsak énekelt, de zenéket is szerzett. Az ő nevéhez fűződik például Christina Aguilera "Beautiful" című száma, és Pink "Get the Party Started" című száma is.

   2014-ben a zenekar egy éjszakára újra összeállt, hogy egy kis jótékonysági koncertet adjon Los Angelesben.

  7. 6 MC Hammer és a "U Can’t Touch This".

   29c038584abb5ec42ed1f1d453

   A semmiből jött sláger a 90-es évek egyik legnagyobb sztárjává tette MC Hammer-t. A dal az egész világon ismertté vált, és MC Hammer lett a történelem első rap-sztárja, akinek az albuma gyémánt minősítést kapott. Ezekben az években a művész, valódi nevén Stanley Kirk Burel nagyon meggazdagodott, ám sajnos nem sokáig. Miután a rapper megpróbált saját feltételeket diktálni a zenei kiadóknak, a népszerűsége gyorsan zohanni kezdett. Olyannyira, hogy végül teljes csődöt kellett jelentenie: 1996-tól pedig már 13 millió dolláros tartozása is volt.

   A művész azóta több albumot is kiadott, de egyik sem közelítette meg a karrierjét meghatározó szám sikerét.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
26
2 hozzászólás, 26 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!