HIRDETÉS BEZÁRÁS

A brit macskák 10 hátránya, amiről nem szoktak mesélni a tenyésztők

Ezek a macskák uralkodásra születtek.

  A brit macskákról sokaknak a kedves, bújós plüssmackók jutnak eszébe. Valóban, ezek a fenséges lények remek társak lehetnek minden korosztály számára, de fontos tudni: a brit macska sem tökéletes!

  HIRDETÉS

  Vannak bizonyos furcsa szokásai és tulajdonságai, amikkel számolni kell, ha egy ilyen cicát szeretnél hazavinni.

  10. A büszke szőrmók

  A macskákról köztudott, hogy ők uralják az embert, nem pedig fordítva. Nos, a brit macska ezt a filozófiát mesterfokon űzi! Még ha beteg is, sosem fog könyörögni a segítségedért. „Én erős vagyok, én magam is boldogulok!” – ez a mottója. A panaszkodás és a nyafogás nem az ő stílusa, de ha finom ételről van szó, hirtelen elfelejtheti a büszkeségét.

  Cicaságok 010

  9. Falánk fenevad

  A brit macskák étvágya legendás. Ha azt szeretnéd, hogy a cicád alaposan meghízzon, nyugodtan hagyd, hogy annyit egyen, amennyit csak akar. A legkisebb ételmorzsa szagára is reagál, és bármilyen trükköt bevethet a jutalomfalatokért, a könyörgéstől a pszichológiai manipulációig.

  Cicaságok 009
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8. Virágpusztítók

  Szereted a szobanövényeket? Akkor egy brit macska talán nem a legjobb választás számodra. Ezek a cicák ugyanis valamiféle furcsa gyűlöletet táplálnak a virágok iránt. Mintha a múltban egy monstera és egy ibolya alaposan megleckéztette volna őket, és most bosszút állnak minden növényen, ami az útjukba kerül. Rágcsálják, marcangolják a virágokat, még akkor is, ha tudják, hogy büntetést kapnak érte.

  Cicaságok 008

  7. Nem bírja a cicázást

  A brit macska csak egyetlen esetben mutathatja meg „ősei vad erejét”: ha megpróbálod felvenni. Igen, ez a plüssmackó-szerű lény hihetetlenül makacs, ha a kézbevételről van szó. Nem szereti, ha hordozgatják, és hamar megunja az ölelkezést. Vannak, akik azt mondják, csak a bizalom hiányzik… de próbálj meg egy brit macskát a karodban tartani 3 percnél tovább, és meglátod, mit kapsz!

  Cicaságok 007
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. A bölcs macska nem erőlködik

  Fiatalon a brit macska imád játszani, ugrándozni és rohangálni. De ahogy felnő, átalakul egy komoly, fenséges úrrá. Már nem érdeklik a gyerekes játékok, inkább a pihenésnek és az evésnek szenteli az életét. Gondolj csak egy kisgyerekre, aki felnőttnek akar tűnni: na, a brit macska pont ilyen! Ahogy öregszik, úgy csökken a fizikai aktivitása.

  Cicaságok 006

  5. Éjszakai rémálom

  A brit macskák éjszakai lények. Ha nem foglalják el magukat valami apró játék pofozásával a padlón, akkor valami izgalmasabb elfoglaltságot keresnek maguknak. Szereted az operát? Nem? Akkor most fogod megszeretni! A brit macskák imádnak éjjel énekelni. Nem éles nyávogásra kell számítani, de a morgás, dörmögés és mormogás garantált. Sőt, néha ez olyan, mintha a macskád valamiféle varázsigét mormolna. Az éjszakai üzemmód kikapcsolása nem könnyű – általában lehetetlen.

  Cicaságok 005

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.