HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

8 rossz ajándék, aminél még az is jobb, ha üres kézzel érkezünk

Ezek az ajándékok nagyon kellemetlen helyzeteket okozhatnak.

    Ha őszintén le akarsz nyűgözni valakit, illetve törődést és odafigyelést mutatni az illető iránt, akkor nem elég csak ajándékkártyát, vagy valami banális dolgot adni. Sőt, egy hanyagul kiválasztott ajándék még akár az illetővel ápolt kapcsolatra is rossz hatással lehet.

    HIRDETÉS

    A Liked.hu-nál ezért úgy döntöttünk, hogy a legnépszerűbb ajándékok közül összegyűjtjük azokat, amik a leggyakrabban szoktak csalódást okozni az embereknek – célszerű kerülni ezeket.

    1 Papucs

    Karácsony ajándék 017
    © Alpha / Flickr© CC BY-SA 2.0 DEED

    Attól, hogy valaki nem papucsban, pizsamában vagy ingben fogad az otthonában, még nem jelenti azt, hogy az illető azért nem hord ilyen dolgokat, mert nincs neki. Mindenkinek megvannak a maga preferenciái a divat terén, és mindannyian más anyagú, színű és stílusú holmit részesítünk előnyben. Éppen ezért pedig szinte lehetetlen eltalálni egy másik ember stílusát, sőt, egy rosszul megválasztott termékkel (pl. rossz lábméret) még akár kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk.

    2 Pénz

    Karácsony ajándék 016
    © freepik / Freepik

    A készpénz mindig az utolsó lehetőség, ha ajándékokról van szó. Természetesen mindannyian szeretjük a pénzt és szükségünk is van rá a mindennapi élethez, de egy ünnep idején, például karácsonykor pénzes borítékot kapni valakitől csak annyit árul el, hogy az illető nem igazán akart foglalkozni az ajándékunkkal. Egy fokkal jobb döntés lehet az ajándékkártya, de ehhez mindenképpen idézd fel, hogy mit szeret és mi érdekli az adott illetőt (pl. kozmetikai szerek, irodaszerek, ruházat, stb.) és olyan témájú utalványt válassz.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    3 Határidős ajándékok

    Karácsony ajándék 015
    © Richard Giles / Flickr© CC BY-SA 2.0 DEED

    Még ha jól is ismered az adott személy ízlését, és tudod, hogy milyen színházat vagy operát szeret például, akkor sem jó ötlet meglepetésként fix időpontra szóló jegyet adni valakinek. Nem valószínű ugyanis, hogy el fogod találni, hogy mikor lenne számára kényelmes az időpont, az illető pedig nem is ajándéknak, hanem egyfajta „kötelességnek” fogja érezni azt, hogy módosítsa az előzetes terveit és elmenjen az általad adott műsorra.

    Nem mellesleg, az ilyen jegyek sokszor nem fedezik az adott program minden költségét, szóval az ajándékozott személynek könnyen lehet, hogy még így is egy csomó pénzt kell ráköltenie arra, hogy fel tudja használni az ajándékod. Az ilyesmit pedig nem szeretik az emberek. Fix időpontos jegy helyett próbálj meg olyat adni, ami egy bizonyos intervallumon belül (pl. félév vagy egy év) bármikor felhasználható.

    4 Konyhai eszközök

    Karácsony ajándék 014
    © Didriks / Flickr© CC BY 2.0 DEED© Tony Alter / Flickr© CC BY 2.0 DEED

    Csak akkor érdemes ilyet adni ajándékba, ha az anyósod vagy a feleséged kifejezetten jelezte, hogy nem tud élni egy bizonyos serpenyő vagy pl. teáskészlet nélkül. Önmagában azonban egy olyan elszólás például, mint hogy „nézd, milyen kopottak ezek a spatulák” még nem jelenti azt, hogy az illető számára a legjobb karácsonyi ajándék mondjuk egy konyhai spatula.

    A legjobb ajándékok azok, amitől az illető különlegesnek érzi magát, de a konyhai eszközök vagy készülékek túlságosan személytelenek, még akkor is, ha egyébként rendkívül praktikusak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    5 Önsegítő könyvek

    Karácsony ajándék 013
    © freepik / Freepik

    Még ha az illető nagyon gyakran panaszkodik is a folyamatos halogatási kényszerére, a túlsúlyára vagy mondjuk a párkapcsolati nehézségeire, akkor sem jó ötlet egy témába vágó önsegítő könyvet ajándékozni számára. Ez teljesen kiszámíthatatlan érzéseket válthat ki az illetőből, és nagy valószínűséggel negatívat, mivel még egy szép ünnep alkalmával is csak arra fogod őt emlékeztetni, hogy valami nincs rendben az életével.

    6 Illatanyagok

    illatos dolgok
    Kadarius Seegars / Unsplash, Mediamodifier / Unsplash

    Most nyilván nem a parfümökről beszélünk. Gyakran az emberek úgy gondolják, hogy ha valaki nem használ az otthonában diffúzort vagy egyéb illóolajokat, akkor az illető csak arra vár, hogy valaki végre megajándékozza egy ilyennel. De ez nem feltétlenül van így. A parfümökhöz hasonlóan az otthoni illatosítók terén is minden embernek más a preferenciája, és vannak emberek akik egyenesen allergiásak bizonyos összetevőkre. Ezért, hacsak nem tudod biztosan, hogy az illető azt a bizonyos illatosítót szeretné, amit te venni készülsz neki, akkor jobb, ha tartózkodsz az ilyen ajándékoktól.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    7 Naptár

    Karácsony ajándék 011
    © yoppy / Flickr© CC BY 2.0 DEED

    A munkahelyi világban szép ajándék lehet egy aranyos vagy vicces naptár, még ha kissé száraz és elcsépelt is ez a gesztus. Olyan embernek azonban nem érdemes naptárt venni, aki hozzánk közel áll, mert ez egyértelmű jele annak, hogy nem volt kedvünk ajándékokat keresgélni neki, ezért vettünk egy olyan dolgot, ami úgyis jó lesz majd neki valamire. Attól azonban, hogy praktikus, még nem jelenti azt, hogy az illető őszintén fog örülni az adott ajándéknak, pláne manapság, amikor már mindenkinek van naptár az okostelefonján és a számítógépén.

    8 Ruhadarabok

    Karácsony ajándék 010
    © Home & Kitchen / Amazon

    Az öltözködés elsősorban ízlés kérdése. Nem létezik olyan univerzális szabály, amely egyaránt lenne igaz mindenkire, ezért ruhadarabot ajándékozni, legyen az akár csak egy zokni vagy sapka, rendkívül kockázatos. Rendkívül sok mindenre kell figyelni: méret, szín, stílus – és ezek közül egyet biztos, hogy elvétesz.

    Ha mindenképpen ruházkodással kapcsolatos ajándékot akarsz adni valakinek, akkor a legjobb tényleg a néhány ponttal feljebb említett ajándékkártya, amiről az illető arra tudja majd elkölteni a rajta lévő összeget, amire tényleg szüksége van és ami tényleg tetszik neki. Ehhez persze először mindig ki kell puhatolni, hogy pontosan milyen márkát vagy ruhaboltot kedvel az illető.

    Nemrég készítettünk egy cikket a tanároknak adható legrosszabb ajándékokról is. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mely ajándékokat utálják legjobban a tanárok, akkor feltétlenül olvasd el.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.