HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Bharat Jain, a világ leggazdagabb koldusa, akinek közel egymillió dollár a vagyona

Tiszta "Gettómilliomos" sztori.

    Kivéve, hogy amíg a „Gettómilliomos” című film története teljesen kitalált volt, addig Bharat Jain története, aki Mumbai utcáin koldusként kezdte a szegény életét, és napjainkra majdnem dollármilliomossá vált, bármilyen hihetetlenül is hangzik, de igaz.

    HIRDETÉS

    A 7,5 millió rúpiás (közel egymillió USD) nettó vagyonának köszönhetően mára világszerte híressé vált, és a legtöbb médium a „világ leggazdagabb koldusa” címet adta neki. A történet szerepelt a televízióban, a közösségi médiában és az újságokban szerte a világon, ami híressé tette Bharat Jain-t, hiszen mindenki az életművéről beszélt.

    Ismerd meg Bharat Jain-t, India leggazdagabb koldusát

    A szegénységben született Bharat Jain a tanulmányait sem tudta befejezni. Neki és családjának nehéz élete volt, mivel nem volt állandó jövedelmük. Ráadásul Bharat Jain Mumbaiban, India pénzügyi fővárosában és a méltán híres Bollywood otthonában élt (és él ma is), ahol a megélhetési költségek rendkívül magasak. Napi 10-12 órát koldult az utcán, hogy pénzszükségleteit kielégíthesse.

    Szépen lassan a koldulásból származó havi jövedelme elérte a 60 000 és 75 000 INR (750-900 dollár) közötti összeget. A szokásos koldulóhelyei a Chhatrapati Shivaji Terminus vasútállomás és az Azad Maidan sportpálya környékén vannak. Mindkét helyszín Mumbai legelőkelőbb helyei közé tartozik. A történelmi Chhatrapati Shivaji Terminus, korábban Victoria Terminus, az UNESCO Világörökség része Mumbaiban, Indiában, és egész nap és éjszaka nyüzsögnek az ingázók. Az emberek jóindulata mellett kellő szerencsére is szüksége volt hozzá, hogy a keresete az évek során szépen lassan az egekbe szökjön.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    vasutallomas
    Mumbai Chhatrapati Shivaji vasútállomás.

    Ma állítólag ő India és feltehetően az egész világ leggazdagabb koldusa. Nettó vagyona 7,5 millió INR, ami majdnem egymillió USD-nek felel meg. De Bharat története egy különleges kivétel, nem pedig norma. Még az indiai középosztályhoz tartozók, akik napi nyolc-tíz órát gürcölnek a szakmájukban, sem rendelkeznek ekkora vagyonnal.

    Bharat Jain útja a rongyoktól a gazdagságig.

    1 BHK apartments in Parel .jpg
    1 BHK apartman Parelben

    Az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (UNDP) és az Oxford Poverty and Human Development Initiative (OPHI) által közzétett, a globális többdimenziós szegénységi indexre (MPI) vonatkozó legfrissebb adatok szerint az elmúlt 15 évben Indiában 415 millió ember került a szegénységi küszöbre vagy az alá.

    Bharat Jain ebből a szegénységből származik. Az egyetlen megélhetési forma, amit ismer, a „koldulás”, és ezt sikerült bizarr módon jövedelmezővé tennie. Családjához tartozik a felesége, két fia, egy testvére és az apja. A keresetét ingatlanokba fektette, hogy abból hozamot tudjon termelni.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    Most egy két hálószobás lakás tulajdonosa Mumbaiban, amelynek értéke 1,2 millió INR ( 145.000 dollár), és két bérelhető üzlethelyisége is van Thane-ban, amelyek havi 30.000 INR (370 dollár) bérleti díjat termelnek. Bár iskoláit nem tudta befejezni, két fia angol zárdai iskolákban tanul.

    Nyilvánvaló, hogy mostanra az egész családja a szegénységi küszöb felett él. De miért koldul még mindig? Annak ellenére, hogy családja többször kérte, hogy hagyja abba a koldulást, Bharat még mindig napi 10-12 órát tölt India pénzügyi metropoliszának utcáin.

    Vannak koldulási törvények Indiában?

    india koldulasi torvenyek
    Koldulási törvények Indiában.

    Indiában nincs olyan központi törvény, amely büntetné a koldulást. De néhány államnak és szövetségi területnek van koldulásellenes törvénye, amelyet az 1959-es Bombay-i koldulás megelőzéséről szóló törvény alapján alkottak meg. Ezen törvény szerint a „koldus” az a személy, akinek nincs látható megélhetési eszköze, de a „koldulás” magába foglalja az alamizsnáért való könyörgést vagy azt a személyt, aki alamizsnát fogad el nyilvános helyen az éneklésért, táncolásért, jóslásért, vagy egyéb dolgokért cserében. Ez a törvény azonban felhatalmazza a rendőrséget arra is, hogy parancs nélkül letartóztasson vagy őrizetbe vegyen bármilyen koldust.

    Ez alapján kissé furcsa, hogy Bharat Jain továbbra is az utcán koldul, annak ellenére, hogy majdnem milliomos. Míg Indiában a legtöbb ember, aki napi 10-12 órát dolgozik, talán még a 10 dollárnak megfelelő összeget sem keresi meg, neki mégis sikerül naponta 2000-2500 INR-t (25-35 dollár) keresnie, pusztán az emberek kedvessége miatt.

    Mit gondolsz Bharat Jainról? Szerinted koldus vagy csaló?

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.