13 Elképesztő dekoráció amivel feldobhatjuk szobáink falát!


Olykor-olykor nagy gondot jelenthet egy-egy üres fal a lakásban, vagy az, hogy éppen mit is kéne kitennünk rá, hogy ne legyen olyan unalmas. Ehhez persze több ezer/tízezer forintban akár a boltban is nézelődhetünk, de ha ezt a pénztárcánk nem engedi, vagy csak szeretünk saját kezűleg valami egyedit és maradandót alkotni, akár mi is elkészíthetjük akár olyan dolgokból is, melyek garantáltan megtalálhatók minden háztartásban. Most 15 elképesztő ötletet láthattok arra, milyen dekorációkkal és festményekkel tudjátok feldobni szobátok falait, a saját kezetekkel.

1. Elképesztő festmények citrommal

Talán nem is gondolnánk, de pusztán egy félbevágott citrommal is csodálatos, szemkápráztató festményeket készíthetünk, melyek nem csak egyediek, de egy kis díszítéssel könnyen tovább csinosíthatók.

Citrom Dekoráció

2. Dekorálás Plüssmackóval

Ha van otthon egy plüssmackónk, (lehet bármi más plüss is, csak jól lehessen vele mintát készíteni) melyet hajlandóak vagyunk beáldozni kicsit a művészet kedvéért, akkor egy kis lisztbe belemártva, majd egy fekete papírra rányomva elképesztő macimintákat készíthetünk. A papírt előtte érdemes bekenni valamilyen gyenge ragasztóval, vagy akár hajlakkal, a mackót pedig miután elvégezte a feladatát, nyugodtan kimoshatjuk. Ha még szebb képet szeretnénk készíteni, a mackót közvetlenül festékbe is márthatjuk, azonban nincs rá biztosíték, hogy a festéket maradéktalanul kitudjuk majd mosni a bundájából.

Plüssmaci Dekoráció

3. Fessünk valami szépet!

Néhány ragasztószalaggal, egy pár ecsettel és egy kis fantáziával, olyan elképesztő dolgokat festhetünk, melyekre garantáltan felfigyelnek majd a hozzánk vendégségbe érkező rokonok és barátok.

Faldekoráció Festmény2 Faldekoráció Festmény

4. Dekoráció készítés kukoricával

Egy cső kukorica segítségével is fantasztikus dolgokra lehetünk képesek, egy üres lapra és némi festékre lesz pusztán hozzá szükségünk. Fessük be a kukoricaszemeket véletlenszerűen, majd görgessük végig a papírlapon.

Kukorica Dekoráció

5. Festmény minta alapján

Ha van otthon valami régi evőalátét, azokat a lyukacsos részüknél átfestve szintén szemkápráztató dolgokra lehetünk képesek. A lyukacsos mintákat természetesen mi magunk is kivághatjuk, azonban ahhoz idő és türelem kell.

Rajzolt Faldekoráció

6. Betűfestmények

Szintén csak egy kis ragasztószalag és néhány festék illetve ecsetre lesz szükségünk ahhoz, hogy elképesztő betűs-festményeket készíthessünk. A betűk helyén ragasszuk le a papírt ragasztószalaggal, majd rajzoljuk körbe, ahogy csak a kedvünk tartja.

Betű Faldekoráció

7. Állatos faldekoráció

Ehhez sincsen sok mindenre szükségünk. Pusztán valami fa test, vagy jobb híján papírlap kell, melyet beszínezünk, majd egy magazinból vagy újságból kivágott (vagy kinyomtatott) állatos képpel díszítjük.

Állatos Faldekoráció

8. Dekoráció készítés lufival

Bizony-bizony, pusztán egy lufi segítségével is elképesztő művészi alkotásokat hozhatunk létre. A lufikat fújjuk fel, mártsuk festékbe, (lehetőleg többszínűbe) majd vigyük fel a papírlapra. Az eredmény garantáltan csodálatos lesz.

Faldekoráció Készítés Lufival

9. Képkészítés levéllel

Ehhez sincs sok egyébre szükségünk, pusztán egy falevélre, néhány papírlapra és egy kis fantáziára, az eredmény pedig mindenért kárpótol majd bennünket.

Faldekoráció Levéllel

10. Dekoráció kivágás tapétavágóval

Egy fa keretre és egy vászonra, vagy papírlapra van szükségünk ehhez az elképesztő dekorációhoz is, melyet előlapjára fektetve pusztán csak ki kell vágnunk.

Faldekoráció Kivágás Tapétavágóval

11. Faldekoráció ragasztószalaggal

Szintén csak némi ragasztó és festék kell, melyet ahogy már fentebb is mutattuk, millió féle-fajta módon lehet használni és olyan elképesztően egyedi dolgokat alkotni velük, melyekhez hasonlóval garantáltan nem találkozunk majd sehol.

Festmény Faldekoráció Ragasztószallaggal

12. Festmény WC papír gurigával

Egy minden lakásban megtalálható wc papír gurigára, illetve némi festékre lesz csupán szükségünk ehhez a fantasztikus csináld magad dekorhoz.

Faldekoráció WC papír gurigával

13. Falfestmény cérnával/madzaggal

Egy keményebb tárgyra (fára) lesz mindössze szükségünk, melyet körbetekerünk egy vastagabb cérnával vagy madzaggal, majd festékbe mártva a papírlapra nyomunk.

Cérnával Faldekoráció

Hozzászólások 13

  1. Ez valami borzasztó, hogy akár hányszor látok valami nagyszerű dolgot… lelapozok a kommentekhez, és rögtön azt kell látni, hogy ki hol találta meg azt, amibe bele lehet kötni! Ilyen az ember. Rátapint a “lényegre” -.-

    1. Ennyit erről, az ember kommentel valamit ami tényleg zavarja, mert egyszerűen tényleg kizökkent az olvasásból, és túlkapásnak gondolja hogy ilyen szintű szóismétlés legyen egy cikkben, és mit kap reakcióként? Hogy ,,ilyen” az életem? 😀 Talán az érvet kellene támadni, nem az érvelőt. Köszi nem kell reagálni erre, többé nem jövök ide vissza, látom ez megy az olyan helyeken ahol mások nem várnak el színvonalat a cikkektől amiket olvasnak.

     1. Megpróbáltam elmenni mellette szó nélkül, de sajnos nem sikerült. Úgyhogy…
      Ezt a cikket ahogy látom 21ezer ember lájkolta, ami önmagában is elképesztő szám. Senki, jelzem senki nem tett szóvá benne semmilyen nyelvtani hibát, mindenki (gondolom, úgy mint én) olvasás közben megpróbált kicsit kiszakadni az unalmas hétköznapokból, hisz érdekes és sokak számára hasznos információkat és ötleteket olvashatunk a cikkben.
      A 21 ezer + aki még látta emberből senki sem görgetett le, hogy kifejezze nemtetszését a cikkel kapcsolatban, de hát miért is tehetné, hisz bárki is írta azt meg, időt áldozott rá, nem kapott érte se tőled, se tőlem pénzt, pusztán azért készítette, hogy szórakoztasson másokat, amit te annyival tudsz honorálni, hogy megtalálod benne az egyetlen hibát, ráadásul olyan hibát, ami tulajdonképpen nem is az.
      Az pedig, hogy utána még azért visszajössz, hogy kioktasd azt a néhány embert is, akinek a TE véleményed és annak formája/módja nem tetszett, kizárólag csak téged minősít.
      Gondolkodj el, több mint 21ezer vagy nem is tudom hány emberből, te vagy az egyetlen aki úgy látja hogy ez komoly hiba és ennek hangot kell adni. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy lehet, nem is a cikk hibás valójában. Sajnálom.

     2. Csak sajnálni tudom az ilyen közösségromboló embereket, na meg főként azokat akiknek el kell netalántán viselni az ilyeneket például a munkahelyen.. Nem baj ha nem is olvassa el, szerintem nem én leszek az egyetlen aki szembesíti majd őt ezzel az életben, valószínűleg mások is felnyitják majd a szemét, hogy mennyire gusztustalan ilyen negatívan hozzáállni a dolgokhoz és kritizálni mások igyekezetét és tetteit. 🙂

     3. Adrienn Boda úgy törölte magát, hogy még rákeresni sem tudok. Érdekes nő lehetett. Okoskodik és amikor vélt támadás éri, akkor magát sajnáltatva lelép. Ha valaki ennyire nem bírja a kritikát, az minek kritizál másokat? Trollként kérdezem és növekvő haraggal. 🙂

     4. Vicc… 🙂 Mások munkáját és próbálkozásait bírálni, otthon a székben ülve, semmit nem csinálva persze, (csak keresve, hogy mibe lehet belekötni…) mindig könnyebb valahogy…

     5. Ez tényleg zavart?
      De szar lehet így szörfölgetni, hogy ilyesmik tényleg zavarnak.
      Legközelebb, ha elolvasol egy ilyen írást, ne kommenteld, vagy ha igen, a lényegi dolgokon akadj fenn.
      Legyél okos, mert hülyéből már sok van.

 1. Imádnivaló mikor az embert és nem az érvet támadják, mert hát bizonyára sokat tudtok az életemről, például hogy újságíró vagyok és ezért szúrja a szemem hogy ilyenek mennek blogokon. 🙂 Rátapintván a lényegre pedig ezek az ötletek nem elképesztőek vagy nagyszerűek, a fele nem működik, vagy nem úgy működik ahogy itt összeszedték őket.

  1. Üdv Adrienn! Elképzelhető, hogy az érvelésed helyes és az is, hogy ez egyeseknek nagyon erősen szemet szúr. Mindemellett azonban érdemes figyelemben tartani, hogy ezt a cikket az oldalunk egyik felhasználója küldte be, aki nagy valószínűséggel se nem rendelkezik újságíró diplomával, se nem veszi komolyan az ,,újságírósdit”, pusztán szabadidejében készítette a cikket, hogy ezáltal számára érdekes dolgokat juttathasson el másokhoz, ez pedig mindenképpen értékelendő, akkor is ha kilencszer és akkor is ha százszor szerepel benne netalántán egy-egy szó. További szép napot és kellemes böngészést kíván a Liked.hu csapata!

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend